Atatürk Havalimanı’nda ‘Ebola’ alarmı

Atatürk Havalimanı’nda ‘Ebola’ alarmı
Atatürk Havalimanı’nda “Ebola” virüsünden şüphelenilen kadın yolcu, uçak indikten sonra hastaneye kaldırıldı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) Laos-İstanbul seferini yapan uçağında Afrikalı kadın yolcunun ateşlenmesi üzerine hareketli anlar yaşandı. “Ebola” virüsünden şüphelenilmesi üzerine kadın yolcu, uçak indikten sonra hastaneye kaldırıldı.

Türk Hava Yolları’nın TK626, Laos-İstanbul seferini yapan A330 tipi uçağında bir kadın yolcu ateşlenince Atatürk Havalimanı’nda hareketli saatler yaşandı. Pilot, kule ile irtibat kurarak uçak inince doktor istedi. Uçağın inmesinin ardından uçağa doktorlar ve Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri girdi. Uçakta kusma ve ateşi olan yolcunun muayenesi yapıldı. Yapılan muayenede hastanın 38 derece ateşi ve kusmasının olması nedeniyle kadın yolcu tedbir amaçlı olarak hastaneye sevk edildi. Kadın yolcunun hamile olabileceğini söylemesinin ardından yetkililer, Afrikalı kadını ve çocuğunu, uçak içinden alarak 112 ambulansıyla hastaneye götürdü. Sağlık ekiplerinin hasta kadın ve yolcuyu hastaneye sevk etmesinin ardından, uçak tedbir amaçlı dezenfekte edildi. Hastaneye kaldırılan Afrikalı yolcunun tetikleri sürüyor. 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN “EBOLA” AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı, “ebola” virüsü taşıdığından şüphelenilen Nijerya uyruklu kadın ve çocuğuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şu an için hastada ebola virüsünün bulunduğunu söylemenin mümkün olmadığı belirtilerek, “Geldiği ülkenin Nijerya olması sebebiyle Sağlık Bakanlığı olarak en küçük bulguyu dahi dikkatle değerlendirmeye almaktayız” denildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Nijerya’nın Lagos şehrinden İspanya’nın Barselona şehrine giden İstanbul aktarmalı THY uçağı Atatürk Havalimanı’na 12 Ağustos Salı (Bugün) sabah saatlerinde iniş yapmıştır. Uçağın yolcuları arasındaki Nijerya uyruklu 34 yaşındaki bir kadında “yüksek ateş ve kusma” şikâyeti olması üzerine Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ile temasa geçilerek söz konusu hastanın uçaktan indirilmeden tedbir amaçlı gözlem altına alınması sağlanmıştır. Hasta ve beraberinde seyahat eden 4 yaşındaki çocuğunun ilk muayenesi uçakta yapılarak, 112 Acil Ambulansı ile İstanbul ilimizdeki bir hastanemizde gözlem altına alınmışlardır. Hastanın uzmanlar tarafından muayene ve tetkikleri devam etmekte olup, sağlık durumuyla ilgili ayrıntılı açıklama durumu takiben yapılacaktır. Söz konusu hastada şu an için Ebola virüsünün bulunduğunu söylemek mümkün olmamakla birlikte, geldiği ülkenin Nijerya olması sebebiyle Sağlık Bakanlığı olarak en küçük bulguyu dahi dikkatle değerlendirmeye almaktayız” denildi.
Varış noktası Barselona olan yolcu uçağının ise tahliye edilerek, en küçük bir enfeksiyon ihtimaline karşın “derin temizleme ve dezenfeksiyon” yapıldığı belirtildi.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel