Atalay'dan patlama açıklaması

Atalaydan patlama açıklaması
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamanın ara bölgede geliştiğini belirterek, "Görüntüler üzerinde hem emniyet hem savcılık çalışıyor. Öğleden sonra 3 bakanımızdan bilgileri alacağı

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin, "Suriye'ye insani yardımların gönderildiği bir alan. Henüz ağır yaralılar var, 13 ölü var. Olay ara bölgede gelişti" dedi.

Atalay, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamaya yönelik, "Alışverişin olduğu, çok ticari ve yoğun bir ortam. Aynı zamanda Suriye'ye insani yardımların gönderildiği bir alan. Henüz ağır
yaralılar var, 13 ölü var, olay ara bölgede gelişti. 3 bakanımız dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından oraya gittiler, yararlılarla ilgileniyorlar. Ellerinde görüntüler var, bu görüntüler üzerinde hem savcılık hem deemniyet çalışıyor. Adalet Bakanımız, İçişleri Bakanımız ile Gümrük ve Ticaret Bakanımız gerekli açıklamaları yaptılar. Onlar, bugün dönecekler, ondan sonra onlardan daha yakın bilgiler de almış olacağız. Geçmiş olsun" şeklinde konuştu.

"3 bakanımızla öğleden sonra görüşüp bilgi alacağız" diyen Atalay, "Görüntüleri izlemek lazım. Bu konularda çok tecrübemiz var. Eski İçişleri Bakanı olarak da ikaz ediyorum. Erken beyanlar yanıltabilir. Yani olay henüz aydınlanmadan, kesinleşmeden erken hitaplar kullanmamak lazım, biraz beklemek lazım" dedi.

Saldırıya ilişkin soru işaretleri bulunduğunu, olayın araştırıldığını belirten Atalay, "Saldırının Suriye'den geldiği kesin" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel