Asayiş ve Trafik Kontrolleri sıkı şekilde sürüyor

Asayiş ve Trafik Kontrolleri sıkı şekilde sürüyor
Çarşamba Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş ve trafik Büro ekipleri İlçe genelinde sürdürdüğü asayiş ve trafik kontrollerini titizlikle sürdürüyor

Çarşamba Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş ve Trafik Büro ekipleri bir süredir Çarşamba ilçesinde sıkı şekilde sürdürmeye devam ettikleri Asayiş ve Trafik uygulamalarına hafta sonunda da çeşitli noktalar da sürdürdü. Hafta sonu dahil özellikle asayiş büro ekiplerinin ilçe genelinde ki eğlence ve halak açık işyerlerinde yaptıkları kontroller aynı titizlikle sürdürülürken, trafik büro Amirliği ekipleri de ilçenin hemen her noktasında araç kontrollerini sürdürdüler.

11.jpg

Çarşamba Cumhuriyet Savcılığından aldıkları arama izni ile birlikte çalışma başlatan Asayiş ve trafik büro ekipleri çalışmalarını uzun bir zamandır sürdürüyor. Çarşamba’da suçluların korkulu rüyası haline gelen Asayiş büro ekipleri ilçenin özellikle kalabalık ve halka açık ve kalabalık bölgelerinde, müşterilerin yoğun oldukları kahvehane, restoran ve internet cafeler başta olmak üzere hemen her bölgede titizlikle çalışmalarını sürdürüyorlar.

12.20131125143158.jpg

Bu noktada özellikle geçtiğimiz haftalar da asayiş büro ekiplerinin kontrollerinin aşırı olduğu iddia edilse de kontroller titizlikle sürerken Trafik Büro Amirliği ekipleri de ilçenin hemen her bölgesinde araç trafik kontrollerini aynı titizlik ve kararlılıkla sürdürüyorlar. İlçenin özellikle Ayvacık, Salıpazarı, Ordu, Samsun giriş noktaları başta olmak üzere araç trafiğinin yoğun olduğu Ali Fuad Başgil Köprüsü giriş ve çıkışı, Belediye meydanı, Terme Caddesi, Yunus Emre Caddesi gibi ana arter güzergâhlarda kurulan kontrol noktalarında araç ve motosiklet kontrollerini devam ettirirken çok sayıda sürücüye çeşitli eksikleri nedeni ile cezalar kesildi.

13.20131125143314.jpg

Yer cyer sürücülerin kesilen cezalara aşırı tepkiler gösterdiği gözlenirken, özellikle plakasız  ve ehliyetsiz motosikletler alı konulurken, sürücülere de çeşitli şekillerde cezalar kesildi. Araçlarda ise sürücülerin belgelerinin eksik olması, ehliyetsiz araç kullanımı, sis farı, sinyal, far ve diğer araç eksikleri nedeni ile çok sayıda sürücüye ceza kesildiği öğrenildi. Bu noktada asayiş ve trafik kontrollerinin sıklaştırılması çoğu vatandaşlar tarafından da güzel bir uygulama olduğu belirtilirken, bu kontrollerle ilçe genelinde hem aşırı araç trafiği yoğunluğunun azalmasına neden olunduğu hem de asayiş olaylarında azalmanın olduğu için Emniyet Müdürlüğünün uygulamasından memnun olduklarını dile getirmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Dört Yol mevkiinde yaptıkları asayiş uygulamasında gelen araçları durdurak üst araması ve araç araması yaptılar. Çarşamba’daki suç oranlarındaki düşüşün nedeni olarak; Çarşamba Emniyetinin bu tarzdaki çalışmlarının sıklıkla ve titizlikle yapılması ile alakalı olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber