Arınç'tan Dokunulmazlık Açıklaması

Arınçtan Dokunulmazlık Açıklaması
Başbakan Yardımcısı Arınç, küresel barış için Balkanlarda istikrarına önemine dikkati çekerek, bölge ülkelerinin AB ve NATO'ya üyeliklerinin en büyük destekçisi olduklarını söyledi.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BDP'li vekiller hakkındaki fezlekeler konusunda değerlendirmelerde bulundu.  Arınç, "Bu konuda grup kararı alınacağını zannetmiyorum. Her milletvekili bu işin bir yargı boyutunu, bir de siyasi boyutunu düşünerek mutlaka en doğru kararı verecektir" dedi.

Arınç şöyle devam etti:

“Galip Ensarioğlu kendi şahsi fikrini söylemiştir, buna da saygı duymak gerekir. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda bir prosedür var. Bu prosedür yine Meclis’te cereyan ediyor. Bir Anayasa-Adalet Karma Komisyonu var. Bir hazırlık komisyonu var. Bunun belli bir süreci var. Sonra karma komisyonun alacağı karar var. Meclis’te yapılacak itiraz var.

Meclis’teki oylama var. Her milletvekili işin bir yargı boyutu, bir de siyasi boyutu olduğunu düşünerek mutlaka en doğru kararı verecektir. Bu konuda bir gurup kararı alınacağını da zannetmiyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel