Ankara İstanbul Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Rotaları

Ankara İstanbul Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Rotaları
Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul, dünyanın dört bir yanından büyük ilgi görür. Yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapan şehir, farklı kültürlerin de harmanlandığı lokasyonlardan biridir.

Gezginlerin mutlaka görmesi gereken bu rüya şehir, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gözdesi olmayı başarır. Şarkılara, şiirlere ve romanlara konu olan rüya şehir; doğası, mimari yapıları ve tarihi dokusuyla gezginlere harika bir gezi deneyimi vadeder.

Türkiye’nin başkenti olan Ankara’dan İstanbul’a seyahat etmek isteyen gezginlerin merak ettiği belli başlı konular bulunur. Bunlar; Ankara İstanbul uçak bileti fiyatları nedir? Ankara’dan İstanbul’a nasıl gidilir? İstanbul’da ulaşım nasıldır? İstanbul’un popüler lezzetleri nelerdir? İstanbul’un popüler lokasyonları nerelerdir? İşte, Ankara’dan İstanbul’a seyahat edecek olanlar ve İstanbul’u merak eden gezginler için detaylar…

Ankara’dan İstanbul’a Nasıl Gidilir? 

Ankara’dan İstanbul’a hava yolu aracılığıyla ulaşmak isteyen gezginlerin öncelikle Ankara şehir merkezinden 28 kilometre uzaklıkta yer alan Esenboğa Havalimanı’na ulaşmaları gerekir. Gezginler, Esenboğa Havalimanı’na taksi, otobüs, özel araç ya da servisle ulaşım sağlayabilirler. BelkoAir otobüsleri Havalimanı-Ankara Şehirlerarası Otobüs Garı-Kızılay güzergahında hizmet verir. Buna ek olarak Havaş otobüsleri de şehir merkezi ve havalimanı arasında ulaşım sağlar. Havalimanında 7/24 hizmet veren taksilerden de faydalanmak mümkün. Esenboğa Havalimanı’ndan seyahate başlayan gezginlerin iniş yapacakları havalimanı Sabiha Gökçen Havalimanı’dır. Ankara ve İstanbul arası uçuş süresi yaklaşık 1 saat 5 dakika kadar sürer. Aktarmalı uçuşu olmayan gezginler, İstanbul içerisinde varacakları noktaya yönlendirmeler aracılığıyla ulaşabilirler. Güncel İstanbul uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgiye Pegasus’un internet sitesinden ulaşabilirsiniz. 

İstanbul’a ulaşan gezginlerin, gitmek istedikleri semtin merkezine ulaşım sağlayabilmeleri için aktarma yapmaları gerekebilir. Taksim ve Kadıköy gibi semtlerin merkezine otobüs ile tek vasıtada ulaşmak mümkün. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan SG-1, E-10 ve E-11’e binerek Kadıköy’e, SG-2 ile de Taksim merkeze ulaşılabiliyor. Metroyla ulaşım sağlamak isteyen gezginler ise yukarıda sıralanan otobüs hatlarından birine binip Soğanlık durağında inerek metro aktarmaya geçiş yapabilirler. Buradan da Kadıköy-Tavşanlı hattı arasında diledikleri durakta inerek semt merkezlerine kolaylıkla ulaşabilirler. Gezginlerin şehir merkezine ulaşım sağlamasındaki bir diğer seçenek de, gelen yolcu terminal çıkışlarında bulunan Havabüs ve Havaş’tır. 

İstanbul’da Ulaşım Nasıldır? 
İstanbul ulaşımı denildiğinde akıllara her ne kadar yoğun trafik detayı gelse de, oldukça fazla toplu ulaşım seçeneklerine sahiptir. Türkiye’nin en gelişmiş şehirlerinden biri olan İstanbul’da, farklı semtlere toplu ulaşım araçlarıyla gerek tek seferde gerekse aktarmalı olarak ulaşmak mümkün. Geniş metro ağları, kentin iki yakasında da hizmet veren metrobüs seçeneğiyle İstanbul’da bir yerden başka bir yere ulaşmak oldukça kolay. Avrupa yakasından Anadolu yakasına ulaşmak isteyen gezginler, Marmaray’ı kullanabilirler. Denizin altından geçerek karşı yakaya ulaşım imkanı sunan Marmaray, 42 durağa sahiptir. İstanbul’da İETT otobüsleri de en çok tercih edilen toplu taşıma seçeneklerinden biridir. Şehrin birçok noktasına otobüslerle ulaşmak mümkün olduğu gibi, minibüs ve dolmuşlar da tercih edilebilmektedir. İstanbul’a seyahat eden gezginlerin mutlaka gezmesi gereken başlıca popüler rotaları; Taksim-İstiklal Caddesi, Tarihi Yarımada, Rumeli Hisarı, Çamlıca Tepesi, Topkapı Sarayı olarak sıralamak mümkün. 

İstanbul’un Popüler Lezzetleri Nelerdir?
Köklü bir mutfağa sahip olan İstanbul mutfağı, saray mutfağı anlamına gelir. Topkapı Sarayı’nın da yer aldığı rüya şehrin kendine özgü lezzetleri, sarayda tercih edilen lezzetlerdir. Fakat günümüzde İstanbul’da gerek Türkiye’nin yöresel lezzetlerini gerekse dünya lezzetlerini deneyimlemek mümkün. Fakat İstanbul’a özgü lezzetleri tatmak isteyen gezginler; Sarıyer Böreği, Süleymaniye Kuru Fasulyesi, Beyoğlu Çikolatası, Çamlıca Simidi, Vefa Bozası ve Bebek Badem Ezmesini gibi lezzetleri mutlaka deneyimlemeli. Bunun yanı sıra Sultanahmet’in tadını unutamayacağınız Sultanahmet köftesi, Kanlıca’nın meşhur yoğurdu ve Ortaköy’ün dillere destan kumpiri mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer alır.

4a-001.jpg

4b.jpg


HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel