Ana Dilde Savunma Hakkı Yasalaştı

Ana Dilde Savunma Hakkı Yasalaştı
Sanık savunmasını kendisini daha iyi ifade edebileceği bir dilde yapabilecek.

 

Kamuoyunda anadilde savunma hakkı olarak bilinen düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasaya göre, sanık savunmasını kendisini daha iyi ifade edebileceği bir dilde yapabilecek, evli hükümlüler cezaevlerinde eşleriyle baş başa görüşebilecek. 15 maddelik yasa, Meclis Genel Kurulu'nda iki gün süren görüşmelerin sonunda kabul edildi.

 Yasaya göre, sanık esas hakkındaki mütalaada sözlü savunmasını kendisini daha iyi ifade edebileceği bir dilde, tercüman aracılığıyla gerçekleştirebilecek. Tercümanı il adli yargı komisyonlarınca belirlenecek listeden seçecek, parasını da kendisi ödeyecek. Yasa, evli hükümlülerin eşleriyle cezaevinde baş başa görüşebilmelerine de imkan tanıyor. Yine çocuk mahkumların da anne, baba ve kardeşleriyle cezaevinde bir araya gelmeleri öngörülüyor. Yasaya göre, ağır hastalığı sebebiyle yalnız başına cezaevinde hayatını sürdüremeyecek olanların cezalarının infazı erteleniyor. Bu kapsamda olanlar tedavilerini dışarıda tamamladıktan sonra kalan hapis cezalarını çekecek.

 Hükümlüler ölüm sebebiyle aldıkları mazeret izinlerini evlerinde veya eşinin, anne babasının ya da kardeşinin yanında geçirebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel