Altı Nokta Körler Derneği'nden Başkan Köktaş'a ziyaret

Altı Nokta Körler Derneğinden Başkan Köktaşa ziyaret
Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit ve dernek üyeleri, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, "Merkezimiz Ankara olmak üzere 1990 yılından beri Samsun şubesi olarak faaliyet göstermekteyiz . Altınokta, körler okullarında kullanılan Brelle alfabesinin sembolüdür. Derneğimiz ismini altınokta dan almaktadır.Derneğimizin kuruluş amacı 18 yaş ve üzeri görme engellilerin eğitimi,sosyal hayata uyumu ve rehabilitesini amaçlamaktadır. Üyelerimizi dışarıdan okul bitirmeye ve derneğimizde düzenlenen işkur destekli meslek  edindirme kuslarına yönlendirmekteyiz. Başlıca kuslarımızdan örnek vermem gerekirse; Masörlük, bilgisayar eğitmenliği, çağrı merkezi , santral operatörlüğü v.b bu saydıklarım görme engellilerin rahatlıkla yapabilecekleri işlerdir. Bu kursların sayesinde çok sayıda engelli arkadaşımızı iş sahibi yaptık. Bizler dernek çalışmalarımızı başta eğitim olmak üzere her alanda sürdürmeye çalışıyoruz." dedi. 

Yaptıkları çalışmaları takdirle izlediklerini belirten İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "Yaptığınız projeleri yakından takip ediyorum. En son yaptığınız Çağrı Merkezi Kursu'nun açılışına şahsen katılmış yapılan çalışmayı çok beğenmiştim. Kursu bitiren ve iş sahibi olan arkadaşlarımız için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Türkiye son on yılda ekonomik açıdan büyük atılımlar yapmıştır. Hükümetimizin yapmış olduğu bu atılımlar sayesinde büyük şirketler Samsun da da iş alanları kurup binlerce kişiyi iş  sahibi edindirmiştir. Bu istihdamlardan bir çok engelli arkadaşımızda yararlanmış ve iş sahibi olmuştur. Engellilere yönelik çok ciddi sosyal haklar verilmiştir. Engelli vatandaşlarımıza evde bakım ücreti gibi bir çok haklar sağlandı. Samsun’da da  bu sayı onbinlere yaklaşmıştır. Engellilerimizin bakımı için her ay bu vatandaşlarımıza düzenli ödeme yapılmaktadır.  Dolayısı ile devlet engelli vatandaşlarımıza  ekonomik ve sosyal hak imkanını kanunlarla ortaya koyuyor ve uyguluyor. Sizlere olan desteğimiz her zaman devam edecektir." diye konuştu. 
Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, Başkan Köktaş'a kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve alakası için teşekkür etti. 
Başkan Fuat Köktaş'ta Başkan Yiğit ve Dernek üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, Başkan Köktaş'a kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve alakası için teşekkür etti. 
Başkan Fuat Köktaş'ta Başkan Yiğit ve Dernek üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel