AKCAGÖZ:”BOZDAĞ, ANAYASA MAHKEMESİNİ TEHDİT EDİYOR

AKCAGÖZ:”BOZDAĞ, ANAYASA MAHKEMESİNİ TEHDİT EDİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz'den açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz Anayasa Mahkemesi’nin, gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan’la ilgili vermiş olduğu hak ihlali kararı üzerine hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ’ın, ‘Anayasa Mahkemesi; anayasa ve yasaların çizdiği sınırı aşmış, kendini ilk derece mahkemesi yerine koyarak vaka ve delil değerlendirmesi yapmış; suçun oluşumunu ve delil durumunu değerlendirmiştir. Anayasa Mahkemesi, algıları değil anayasa ve yasaları gözetmek ve gereğini yapmakla yükümlüdür.’ sözlerini masaya yatırdı.

Bekir Bozdağ’ın sözlerinin, Anayasa Mahkemesini tehdit anlamı taşıdığını belirten Tufan Akcagöz, “Anayasa Mahkemesi, hak ihlali kararı vermiştir. Bir hukukçu olarak belirtebilirim ki, bu önemli karar sonrasında Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye taleplerini kabul etmeliydi. Uzun yıllardır hukuk, siyaset kurumunun esaretinde. Bu nedenledir ki siyasetçi, pervasızca yorum yapabiliyor. Anayasa Mahkemesi’nin kararı, herkes için bağlayıcıdır. Hele ki ülkeyi yönetenler, bu kararlara herkesten çok saygı duymak zorundadırlar. Oysaki hükümet sözcüsü adeta tehdit ediyor. Mahkemelerin üzerindeki baskıyı görüyoruz. Anayasa Mahkemesi’ne aba altından sopa göstermek, siyasi iktidarı temsil eden kişilere yakışmadığı gibi, her olumsuz söz, baskı anlamına gelir. İşte istedikleri de budur. Baskı yapmak ve kendi istedikleri kararları veren Mahkemeleri oluşturmak. Buna izin vermeyeceğiz. “ dedi.

 

          Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı doğru ama yetersiz bulduğunu ifade eden Akcagöz, “ Anayasa Mahkemesi ( AYM ), tutuklu tüm gazetecilerin özgürlüğünü sağlayacak sağlam bir adım atmalıdır. Milletin beklediği budur. Vatandaşın haber alma hakkını savunan gazetecilerin, sırf hükümeti beğenmiyor diye türlü kulplar takılarak cezaevlerine gönderilmesi artık ızdırap veriyor. Bu nedenle, Anayasa Mahkemesi tüm bunları da gözetmek zorundadır. Bekir Bozdağ’ın, ‘Anayasa Mahkemesi delil değerlendirmesi yapamaz’ görüşünün, hukuki bir dayanağı yoktur. Hukuka aykırı bir durum ve hak ihlali varsa, Mahkeme bunu bulup ortaya çıkarır. Hukuka aykırı bir delil varsa ve kişi bu delil gerekçesiyle tutuluyorsa, Anayasa Mahkemesi’nin müdahalesi kadar olağan bir durum yoktur. Tutuklama, bir tedbirdir. Bu tedbirin bonkörce uygulanması, hukuk devleti ilkesine zarar verir.” diye konuştu.

 

 

CHP SAMSUN BASIN BÜROSU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir