AKCAGÖZ” SİYASİ İKTİDAR, SAĞLIK ÇALIŞANLARINI TEHDİT EDİYOR”

AKCAGÖZ” SİYASİ İKTİDAR, SAĞLIK ÇALIŞANLARINI TEHDİT EDİYOR”
CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, 14 Mart tıp bayramı nedeniyle bir açıklama yaptığı açıklamasında, " haklının yanında yer alan sağlık çalışanları, siyasi iktidar tarafından tehdit ediliyor." dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, 14 Mart tıp bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı ve sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti. Her 14 Mart’ta, sağlık çalışanlarının hatırlamadığını, ancak bu sorunlara çare aranmadığını kaydeden Tufan Akcagöz, “14 Mart tıp bayramı olarak kutlanıyor. Sağlık çalışanları için 2018 Türkiye’sinde pek fazla bir bayram niteliği taşımadığı, acı bir ülke fotoğrafı olarak karşımızda duruyor. Toplum sağlığının korunması noktasında sağlık emekçilerine büyük görevler düşüyor. Ancak önce sağlık çalışanlarının sağlığının korunması gerekiyor. Sağlık çalışanlarının yüzde otuzunun, işini yaparken şiddete maruz kaldığı biliniyor. Yaşadıkları sıkıntıları yakinen biliyoruz. Sağlık çalışanları, çoğu zaman çaresiz ve yalnız bırakılıyor. Tabip Odası, ‘savaş bir halk sağlığı sorunudur’ diye bir açıklama yaptığı için, başına neler geldi biliyoruz. Haksız ve hukuksuz bir uygulamaya tabi tutuldular. Muhalif olan ya da haklının yanında yer alan sağlık çalışanları, siyasi iktidar tarafından tehdit ediliyor. Siyasi iktidarın bu tehditkar tutumu, her geçen gün daha da artıyor.” dedi.


           Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının da yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Tufan Akcagöz, “Anayasamıza göre angarya yasak. Ancak görüyoruz ki sağlık çalışanlarımız, buna yakın bir çalışma temposunu taşıyan bir disiplin içinde çalışmaya zorlanıyor. Bu şartlarda, hiç bir çalışanın verimli olması mümkün değildir. Şayet sağlık kurumlarında verimli hizmet istiyorsak, bunun mutlaka sağlık çalışanları lehine düzenlenmesi gerekiyor. Bu 14 Mart’ta, sağlık çalışanları için ve milletimiz için sağlıklı bir gelecek diliyorum. Sağlıklı bir geleceğin temeli, sağlıklı bir toplumdur. 14 Mart tıp bayramını kutluyorum. Tüm sağlık çalışanlarına esenlikler diliyorum.” diye konuştu.
HABER-FOTO: Ayhan GONCA- Nurhan GÜZEL
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir