Münazara’yı ÇİHL kazandı

Münazara’yı ÇİHL kazandı
2017 - 2018 Eğitim - Öğretim yılı Samsun İli Liselerarasında düzenlen ve Çarşamba İlçe elemeleri tamamlandı. 2 gün süren münazara yarışması sonucunda ilçe birincisi Çarşamba İmam Hatip Lisesi oldu

2017 - 2018 Eğitim - Öğretim yılı Samsun’da gerçekleştirilecek olan Liselerarası münazara yarışmaları için Çarşamba İlçesinde gerçekleştirilen ve 2 gün süren elemelere İlçeden 9 Lise’den 12 grup yarışmalara katıldı. Düzenlenen yarışmalar 2 gün sürerken 9 Liseden oluşturulan 12 grup yapılan yarışmalar neticesinde Çarşamba İmam Hatip Lisesi, Bulutoğlu Anadolu Lisesi, 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yıldıray Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Yıldıray Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi ile Bulutoğlu Anadolu Lisesi, Çarşamba İmam Hatip Lisesi ile 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yarıştılar. Yarı final yarışmasından sonra Finalde Çarşamba İmam Hatip Lisesi ile Bulutoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri karşılaştılar ve münazaranın sonunda birinciliği kazanan Çarşamba İmam Hatip Lisesi Samsun’da yapılacak Liselerarası münazara yarışmada Çarşamba’yı temsil etmeye hak kazanırken İkinciliği Bulutoğlu Anadolu Lisesi ve münazaranın üçüncülüğünü ise Yıldıray Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri kazandı.

Çarşamba İlçe münazara yarışmalarına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, İlçede ki Lise Müdürleri ve öğrencilerin katılımı ile yapılan yarışmayı kazanan Çarşamba İmam Hatip Lisesini tebrik ediyorum. Bu münazara ile Samsun’ da başlayan Kitap Okuma etkinliğinde kitap okumanın insanların fikirlerini açıklamada ve savunmada etkin olduğunu ve ne kadar çok kitap okursak o kadar zengin bilgi ve kültür hazinesine sahip olunacağından başarı da o denli hızlı ve güzel gelecektir. Bu vesile ile öğrencilerimize ve tüm halkımıza daha çok kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Bu yıl yapılacak Üniversite sınavlarında sınav sisteminin okuma- anlama ve yoruma dayalı olmasından dolayı okumanın daha da önem kazandığını gözden kaçırmamalıyız. Bu vesile ile başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm halkımızı daha çok kitap okumaya davet ediyorum. Samsun’da Çarşamba’yı temsil edecek başarılı olan öğrencilerimize Samsun’da da başarılı olmalarını diliyor şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

HABER –FOTO: Nurhan GÜZEL – Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber