Ak Partililer, Yarın Sandık Başına Gidecek

Ak Partililer, Yarın Sandık Başına Gidecek
AK Parti, büyükşehir statüsü kazanan 14 ilde temayül yoklaması yapacak

AK Parti, büyükşehir statüsünü yeni kazanan Şanlıurfa, Hatay, Manisa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Van, Aydın, Denizli, Tekirdağ, Muğla, Mardin, Malatya, Trabzon ve Ordu'da, yarın temayül yoklaması yapacak. 

16 İLDE DAHA ÖNCE YAPILMIŞTI 

AK Parti'de yerel seçimlere yönelik çalışmalar kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Konya, Kayseri, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Mersin, İzmit, Sakarya ve Samsun'da 27 Ekim'de temayül yoklaması yapılmıştı.  

SADECE BAŞBAKAN ERDOĞAN VE ÜST KURUL GÖRECEK 

Bu şehirlerde kurulan ve daha sonra parti genel merkezine getirilen sandıklar, 11 Kasım'daki Temayül Üst Kurulu öncesinde açılacak ve oylar sayılacak. Temayül sonuçları kamuoyu ve teşkilatla paylaşılmayacak, sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanması planlanan Temayül Üst Kurulu'nda değerlendirilecek.   
14 İLDE YAPILACAK 

AK Parti, büyükşehir statüsünü yeni kazanan Şanlıurfa, Hatay, Manisa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Van, Aydın, Denizli, Tekirdağ, Muğla, Mardin, Malatya, Trabzon ve Ordu'da, yarın temayül yoklaması yapılacak. Yaklaşık 63 bin kişinin katılmasının beklendiği yoklama için 260 sandık kurulacak. Temayül yoklamaları, diğer 51 ilde ise 16-17 Kasım'da yapılacak.  

"BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLSUN ?" 

Temayül yoklamasında parti kurucuları, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri, il genel meclis üyeleri, belediye başkanları, disiplin ve demokrasi kurulu üyeleri oy kullanıyor.  

Eğilim yoklamalarında, sandık başına gidenlere, belediye başkanı adaylığı için kimi istedikleri soruluyor. Buna göre partililerden belediye başkanlığının AK Parti'de olduğu illerde bir, belediye başkanlığının AK Parti'de olmadığı illerde ise iki isim önermeleri isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir