AK Parti Delege Seçimlerine gidiyor

AK Parti Delege Seçimlerine gidiyor
AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı 18-19 Ekim tarihlerinde Köy ve Mahallelerde delegelerini seçecek. Delege seçimlerine ilişkin AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan açıklamalarda bulundu

AK Parti’de il ve ilçelerde başlayan kongre süreciyle birlikte Çarşamba’da bu hafta sonu delege seçimleri gerçekleşecek. Yapılacak olan delege seçimlerinde ilk olarak 18 Ekim tarihinde mahalleler(köyler), 19 Ekim tarihinde ise İlçe Merkezi’nde sandıklar kurulacak.

Geçtiğimiz günlerde Parti binasında açıklamalarda bulunan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, kongre sürecinde ki aşamaları partililere açıklamıştı. Başkan Halit Doğan gazetemize yaptığı açıklamada hafta sonu yapılacak delege seçimlerine ilişkin konuştu. Başkan Halit Doğan, “Hafta sonu gerçekleştireceğimiz delege seçimlerini kazasız, belasız en hayırlı şekliyle atlatmayı diliyoruz. Yapılacak seçimlerde şaibeden uzak, partiye yakışır delegeleri seçip yolumuza devam edeceğimizi umuyorum. Delege seçimlerinde kriterlerimiz Partimizin Genel Merkezi’nin yayınladığı genelgeye göre olacaktır. Hafta sonu gerçekleşecek seçimlerin ardından bizi yoğun bir süreç bekliyor. İnşallah kongre sürecini en iyi şekilde gerçekleştireceğimizi düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Merkezi’nden Delege Kriterlerine ilişkin yayımlanan genelgede, Delege dağılımının ilçenin demografik, bölgesel ve coğrafi yapısını temsil etmesi gerektiği, Delegelerin ilçe başkanı ve yönetimiyle akrabalık, akraba grubu, yandaşlık, hemşeri ve hemşeri grubu ya da herhangi bir mensubiyeti ön plana çıkmamasının, şaibeye, dedikoduya fırsat vermemesinin, Delege seçilecek olanların partinin temel ilkelerine uygun kişilerden seçilmesi gözetlenmesinin, Delegelerin mutlaka partiye üye olduğu mahallesinden seçilmesinin gerektiği belirtildi. Yayınlanan genelgede, kriterlerin  %40,%50 ve %10 şeklinde 3 ana dağılıma göre delegelerin seçileceği, %40’lık dağılım kriterinde Delege sayısının %50'sinin Mahalle teşkilatlarından, %30’unun Ana Kademeden, %10 Kadın Kollarından, %10 Gençlik Kollarından oluşacağı, Öncelik sırası ana kademe köy ve mahalle başkanı, köy ve mahalle yönetim kurulu üyelerinin olduğu belirtildi.
Atama Yoluyla görev almış ve devam eden İlçelerde ana kademe yönetim kurulu üyeleri, Beldesi olan ilçelerde kuruluşundan bugüne kadar görev alan eski belde başkanları, İlçenin İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyelerinin tamamı, Kuruluşundan bugüne kadar görev almış tüm İlçe Ana Kademe Başkanları, İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları Yürütme Kurulu üyeleri, İlçe Gençlik Kolları’da yaş haddinden ayrılan Gençlik Kolları Başkanları, Partinin kuruluşundan bugüne kadar görev almış ve partiyle bağı devam eden Belediye Başkanları, Eski Milletvekillerinin %50’lik diğer dağılım kriterinde yer alacağı öğrenildi.
%10’luk seçilme kriterinde ise  Demografik yapıya uygun olmak kaydıyla partiye üye, STK ve İlçe Kanaat önderleri, muhtarlar ile esnaf temsilcileri, partinin üst yönetimi tarafından önerilecek isimlerin seçileceği açıklandı.

3 ana seçilme kriterlerinde delege yüzdesinin toplam %60’a ulaşılamadığı takdirde İlçe Kadın Kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, yaş haddinden ayrılan Gençlik Kolu  yönetim kurulu üyeleri, Kuruluşundan bugüne kadar görev almış ana kademe ilçe yönetim kurulu üyeleri, Başarılı Sandık Kurulu başkan ve üyelerinden öncelik tanınarak tamamlanacağı açıklandı. Partinin ayrıca seçimlerde tabi delegeleri tekrar seçeceği öğrenildi.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Nurhan GÜZEL- Kenan GÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber