AK Parti de Temayül tamam!

AK Parti de Temayül tamam!
AK Parti Samsun Teşkilat Temayül Yoklaması, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.17 İlçe sandığında toplam 2 Bin 354 oy kullanıldı

AK Parti de Temayül tamam!

AK Parti Samsun Teşkilat Temayül Yoklaması, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.17 İlçe sandığında toplam 2 Bin 354 oy kullanıldı. 
 

'Temayül'e katılım yüksek oldu'

AK Parti Samsun Teşkilat Temayül Yoklaması, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda partili yöneticiler ve delegelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Dün gerçekleşen Temayülde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları için 1512 kişi oy kullandı. Toplamda kullanılan 2 Bin 600 kişinin oyu sandıklarda tek tek çıkarılarak sayıldı, çuvallara dolduruldu ve mühürlenerek Ankara'ya doğru akşam üstü yola çıkarıldı. 

 

'Hemen herkes geldi oy kullandı'

Oylama sonrasında  yapılan konuşmalarda İl Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Disiplin Kurulu Başkan ve Üyeleri, İl Parti içi Demokrasi Hakem Kurulu başkan ve üyeleri, İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri,  ilçelerin Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Partili Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri, Partili İlçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Tüm ilçe belediye meclis üyeleri, İlçeye bağlı belde başkanları, ilçeye bağlı partili belde belediye başkanları, Mahalle Başkanları (Ana Kademe) Köy Temsilcileri ile birlikte yaklaşık 2 bin 600 kişinin oy kullandığı bu yoklama kesinlikle belirleyici bir sonuç olmadığı açıklandı. Temayül sonuçlarının Genel merkezimiz için bir veri olduğu belirtildi. 

 

'Elitaş çok sıkı takip etti, sık sık uyardı'

Temayül sabah saatlerinde hareketli başladı. Belediye başkan aday adayları Atatürk Spor Salonu önünde adeta delege avına çıktılar. İlçe teşkilatlarından oy kullanacak delegeleri yakın markaja alan başkan aday adayları oylamanın başlaması ile birlikte spor salonu içine kadar girerek kendilerine oy verilmesi adına çalışmalar yaptılar. Temayül Koordinatör Milletvekili Elitaş sık sık anons yaparak oylama sürecinde spor salonu içinde başkan aday adaylarının olmamasını isteyerek uyarılarda bulundu.

 

'Aday adaylarından önde olanlar fark edildi'

Atatürk Spor salonu çevresi ve içinde başta Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, İlçe Başkanlığından İstifa Ederek Aday Adaylığını Açıklayan Kemalettin Gökçe, Terme Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Oy, Samsun Canik Belediyesine aday adayı olan Çarşambalı Tülay Kavraz, Yılmaz Hocaoğlu, Erdoğan Tok, Murat İkiz, Eski Milletvekillerinden ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Adayı olan Mustafa Çakır gibi isimler salon ve çevresinde hemen hemen temayül sona erinceye kadar çalışmalarda bulundular.

'Köse önde ama istifa etmemesi soru işareti'

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse'nin  adı Belediye Başkan aday adaylığına geçmesine rağmen görevinden istifa etmemesi nedeni ile salonda yerini aldı. Oyunu kullanan başkan Köse bir süre salon içinde protokolde oturduktan sonra salon dışına çıkarak delegelerin kontrolünü gerçekleştirdi. Temayül de Köse'nin adının yüksek oranda ön planda olduğu iddia edilirken adaylık sürecinde nasıl bir tavır takınacağı ise büyük merak konusu olmaya devam ediyor.    

'Önde olan aday adayları belli gibi'

Temayül notalarımız arasında ise Belediye Başkan aday adayları arasında hangi ilçede hangi aday adayı ön planda: Terme' de Fikret Oy ve Şenol Kul, Ayvacık' ta Kemalettin Gökçe ve Ekrem Kalaycı, Canik' te Yılmaz Hocaoğlu ve Tülay Kavraz (Kavraz'ın tek bayan aday adayı olması şansını arttırdığı iddia ediliyor), İlkadım da Erdoğan Tok ve İhsan Kurnaz, Atakum' da rakipsiz Hüseyin Dereli ve İshak Taşçı Büyükşehir Belediyesinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yusuf Ziya Yılmaz'ın ardından geldiği yorumlar arasında yer aldı.

'Hizmette önde, ilişkide zayıf'

Bu arada ilçemizi de yakından ilgilendiren temayül notaları arasında İlçe Başkanı Köse aday adayı olmamasına rağmen temayülden % 75 ila % 80 arasında oy alarak ilk sırada yer aldığı, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın temayülde  hizmetler de başarılarının  çok yüksek olduğu ancak teşkilat, halkla diyalog ve ilişkiler gibi sorular da olumsuz görüşler belirtildiği iddia edildi.

'Köse adaylığa yakın mı?'

Bu nedenle oylama da her ne kadar % 40-50 oranın da oy alsa da Başkan Dündar'ın sorular arasında aldığı olumsuz notlar nedeni ile adaylık şansının yüksek oran da düştüğü ve Köse'nin bir kaç adım öne çıktığı iddia edildi. Özellikle İlçe Gençlik Kolları ve İlçe yönetimi üyelerinin en fazla desteği İlçe Başkanları Köse'ye verdikleri ve kendisini Belediye Başkan aday adayı değil aday olarak görmek istediklerini dile getirmeleri dikkat çekti.

 

Fotoğralar İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber