AK Parti de adaylar 15 Aralık' a kadar belirlenecek

AK Parti de adaylar 15 Aralık a kadar belirlenecek
AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Yusuf Ziya Yılmaz'ın açıklanması sonrasında gözler İlçe Belediye Başkanlarına yöneldi. İlçe Başkanlarını Yılmaz ve İl Başkanı Köktaş'ın belirleyecekleri ve gelecekte sorunsuz bir yönetim kurulmasının

Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta Samsun Büyükşehir adayı olarak ilan edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçim sürecinde bütünşehir yasası ile birlikte çalışacağı olası İlçe Belediye Başkanlarının

belirlenmesine söz hakkının olduğu ve bu nedenle İl Yönetim Kurulu ile organize çalışacağı iddia edildi.

Samsun'da AK Parti'nin yerel seçim çalışmaları ilçe belediye başkan aday adaylarından kimlerin Başkan adayı yapılacağına dönerken, partililer de merakla açıklanacak isimleri beklemeye başladı. İlçe Belediye Başkan Aday adayları var güçleriyle seçim bölgelerinde çalışmalarını aynı titizlikle devam ettirirken,  hafta başından itibaren hem yeni anket çalışmalarına, hem de Genel Merkezin izlemeye aldığı ve gelen bilgilere göre aday belirleme sürecine girildiği öğrenildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan adayı Yusuf Ziya Yılmaz, adaylığı açıklanmadan önce olsun sonrasında olsun sık sık gündeme gelecek dönemde çalışmak istediği ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesine mutlaka birlikte çalışabileceği ve uyum içinde olabileceği isimleri önermek istediğini ve bunun da hakkı olduğunu belirtiyordu. Başkan Yılmaz bu konu da daha önce bazı basında yaptığı açıklamalarında, "İlçe Belediye Başkan adaylarının belirlenmesine karışmak durumundayız. Başbakanımız Belediyeciliği çok iyi bilir ve bu konuda mutlaka fikrim de alınacaktır. Samsun' da 17+1 belediyeyi kazanabilmek için oy kazandıracak, oyların % sini arttıracak akabinde de uyumlu çalışabileceğimiz isimlerin belirlenmesini ve bu şekilde yerel seçimlere güçlü girmeyi çok itiyorum ve bunun da olacağını düşünüyorum" şeklinde açıklamalarda bulunuyordu.

2014 yılında yeniden 4. kez Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kendisinin açıklanması akabinde çalışmalarına AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ve yönetim kurulu ile sıkı çalışmaya başlayan Yılmaz, gelecek dönemde Samsun'u yerelde yönetecek belediye başkan aday kadrosunu yavaş yavaş şekillendirmeye ve birlikte çalışacağı kadroyu belirlemeye başladıkları iddia edildi.

Öte yandan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ın da il yönetiminde ki çalışma arkadaşları ile birlikte aday adaylarıyla ilgili yoğun bir çalışma yaptığı belirtiliyor. Gerek ilçelerde gerekse mevcut aday adayları arasında anket ve saha çalışmaları ile gelecek dönemde ki belediye başkanlarını ve uyumlu çalışacağı kadroyu başkan adayı Yılmaz'la birlikte oluşturmaya başladığı ve hazırlanacak rapor ve kadronun Genel Merkeze gönderilerek onaya sunulacağı öğrenildi. Buna göre ağırlık mevcut başarılı belediye başkanları ile yola devam etmek üzerine kurulan çalışmalarda en çok sıkıntı çekilen yönün başarılı da olsa teşkilat ve Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışıp çalışmayacağı üzerinde durulan Belediye Başkan aday adayları için esas konu anketlerden çok teşkilatın fikri olduğu belirtiliyor.

Samsun Büyükşehir Belediye başkan ve adayı Yusuf Ziya Yılmaz ve İl Başkanı Fuat Köktaş ile yönetim kurulu üyeleri özellikle mevcut yönetimleri AK Parti de bulunmayan ilçelerden İlkadım, Atakum ve Tekkeköy, Ladik, Alaçam gibi ilçelerin başkan adaylarının belirlenmesi ile birlikte diğer ilçelerden olmazsa olmaz konumunda bulunan Bafra, Çarşamba, Terme, Ayvacık, Salıpazarı, Vezirköprü ve Havza Belediye Başkanlarının Belirlenmesinde Çok titiz davrandıkları ve mutlaka 17+1 belediye başkanlığının alınmasının hedeflenerek 2015 yılında yapılacak Genel Seçimlere daha güçlü ve daha avantajlı girilmesinin hedeflendiği belirtiliyor.

Tüm İlçelerde ki Belediye Başkan adaylarının belirlenmesi için yoğun şekilde teşkilat ve Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın çalışma içerisinde oldukları ve bu defa en az hata payı ile başkan adaylarını en geç 15 Aralık tarihine kadar hazırlayıp belirleyerek Genel Merkeze iletileceği ve akabinde onay alan isimlerin en geç 20 Aralık tarihine kadar açıklanarak başkan adaylarının sahaya inmesinin sağlanacağı iddia edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir