AK Parti de 9 ilçe başkanı istifa ediyor

AK Parti de 9 ilçe başkanı istifa ediyor
AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 47. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Gündeme 9 AK Parti ilçe Başkanının istifa ederek Belediye Başkanlığına aday adayı olacaklarının

AK Parti de 9 ilçe başkanı istifa ediyor

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 47. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Gündeme 9 AK Parti ilçe Başkanının istifa ederek Belediye Başkanlığına aday adayı olacaklarının açıklandığı öğrenildi.

AK Parti Genişletilmiş İl Toplantısında gündeme 9 İlçe Başkanının Belediye Başkan aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa edecekleri bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Edindiğimiz bilgilere göre; AK Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısında İl Başkanı Fuat Köktaş partililere yaklaşan yerel sçeimlerde 9 İlçe Başkanlarının Belediye Başkan aday adayı olmak üzere istifa edeceklerini kendilerine ve Genel Merkeze ilettikleri ve önümüzde ki günlerde İl binasında yapılacak toplantı ile duyuracaklarını açıkladığı öğrenildi.

Bu açıklama sonrasında yaptığımız net olmayan bilgilere göre; Çarşamba AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe, İlkadım İlçe İhsan Kurnaz, Atakum İlçe Başkanı Av. Hüseyin Dereli,  Alaçam İlçe Başkanı Ali Şengül, Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan,  Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş, Vezirköprü İlçe Başkanı Sami Pala, Yakakent İlçe Başkanı Mehmet Gençoğlu'nun Belediye Başkan aday adaylığı için istifa edecekleri iddia edilirken mevcut aktif görevde olan İlçe başkanları dışında Kavak eski İlçe Başkanı Salih Çelik' in de Belediye Başkan aday adayı olacağı öğrenildi.  

AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ın açıklamaları sonrasında toplantıda konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır ise, bu dönem de parti teşkilatlarımızın içinden adaylarla yola devam edeceğiz. Kimse başka yerlerden aday beklemesin. Bu partiye emek verenler Belediye Başkan aday adaylığında daha fazla ön planda yer alacaktır şeklinde konuşması İlçe Başkanlıklarından istifa edecek olan isimleri de heyecanlandırarak daha da cesaretlendirdiği öğrenildi. .

Bu arada Terme İlçe Başkanı Recep Ertan'ın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olmak için ilçe başkanlığı görevinden istifa edeceği öğrenilirken, aday adayı olabilmek için istifalarını Genel Merkezle de paylaşan İlçe Başkanlarının ne zaman istifalarını il yönetimine sunacakları merak konusu olmaya başladı. Bu noktada Çarşamba AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse'nin aday adayı olabilmek için istifa etme tarihinin son gününe kadar bekleyerek aday adaylığını açıklayacağı öğrenilirken, Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe'nin Diğer İlçe Başkanlarından daha erken aday adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe'nin Kurban Bayramı öncesinde istifasını İl Başkanı Fuat Köktaş' a ileteceği ve akabinde bayramdan önce kesin olarak Ayvacık Belediye Başkan Aday adaylığını resmen ilan edeceği öğrenildi. Gökçe'nin Belediye Başkanlığına aday olma isteğinin İlçemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için aday olmayı düşünüyorum. Bu konuda bu yıla kadar sürekli başka isimleri Belediye Başkan adayı olarak gösterdik ama yıllardır İlçemiz hak ettiği hizmeti tam anlamı ile alamadı. Bu nedenle ilçemizin her yönü ile kalkınması, hizmet alabilmesi için ilçe başkanlığı görevimden istifa ederek Belediye Başkan aday adaylığına müracaat edeceğim dediği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir