AK Parti Çarşamba İlçe Yönetiminden istifa ettiler

AK Parti Çarşamba İlçe Yönetiminden istifa ettiler
Adalet ve Kalkınma Partisi Çarşamba İlçe Yöneticilerinden bazı isimler Belediye Meclis Üyeliğine Aday Adayı olabilmek için görevlerinden istifa etti.

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse'nin Belediye Başkan aday adaylığı için istifa etmesi beklenirken ilçe yöneticileri başkan dan önce davranarak Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı olabilmek için istifa etmeye başladılar. İlçe yöneticilerinden ve Gazetemiz Köşe Yazarı Mustafa Akkuş, Hayati Çakır ve Hasan Öneği gelecek seçimler de Belediye Meclis Üyesi olabilmek için görevlerinden istifa ettikleri öğrenildi.

 

Mevcut Yönetimde yer alan Hasan Öneği, "11 yıldan bu yana partimizin hemen her kademesinde verdiğimiz hizmetleri daha farklı alanlara taşıyarak daha güzel hizmetler verebilmek amacı ile ilçe yönetimi görevimden istifa ederek Belediye meclis Üyeliğine aday adayı olmayı düşündük. Nasip olur sa yeni görevimizle birlikte AK Parti çatısı altında hizmetlerimize devam edeceğiz" şeklinde açıklamalar da bulundu.

Bu arada İlçelerde bu şekilde istifalar başlarken diğer ilçelerde ve İl Yönetiminde de istifaların gelmeye başladığı öğrenildi. AK Parti Samsun İl Yönetiminde Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevi yürüten Çelik, Mart ayında yapılacak yerel seçim nedeni ile istifa etti.

 Yönetim kurulundan istifa eden Çelik'in Kavak Belediyesi başkan aday adayı olmasının beklendiği öğrenildi. Ayrıca, yerel seçimde belediye başkan aday adayı olması beklenen AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz'ın İlkadım Belediye Başkanlığı, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse'nin Çarşamba Belediye Başkanlığı, Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu Canik Belediye Başkanlığı, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Aydın Karmil'in Tekkekey Belediye Başkanlığı, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe'nin Ayvacık Belediye Başkanlığı, AK Parti Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş'ın Asarcık Belediye Başkanlığı,  AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Mehmet Gençoğlu'nun ise Yakakent Belediye Başkan aday adaylığı için görevlerinden istifa etmesi bekleniyor. 

 

AK Parti İlçe Başkanlarının, belediye başkan aday adaylığı için görevlerinden istifa etmesi ile boş kalacak koltuklara ise genel merkezin atama ile başkan görevlendirmesi gündemde.

 

AK Parti'de istifa etmesi beklenen ilçe başkanlıkları arasında ise özellikle AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz'ın ismi dikkat çekiyor.

 

Uzun yıllardır bulunduğu ilçe başkanlığı görevini İlkadım Belediye Başkan aday adaylığı için bırakması beklenen Kurnaz'ın istifasını başvuru tarihinin son günü olan 1 Kasım'da mesai bitimine doğru parti organlarına sunması bekleniyor.

 

Öte yandan AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli'nin de Atakum Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa etmesi gündemde. Dereli'nin aday adaylığı için istifa etme kararı aldığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir