‘AK Parti belediyeciliği ile nereden nereye geldik’

‘AK Parti belediyeciliği ile nereden nereye geldik’
AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş’ın Yerel Yönetimler Şurasında Belediye Başkanları, Teşkilat üyeleri ve basın mensupları katıldı

 

‘AK Partinin tüm Organları katıldı’

AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun İl Başkanlığı binasında gerçekleştirdiği Yerel Yönetimler Şurasında yaptığı konuşmasına, AK Parti Genel Merkezi'nin düzenlemiş olduğu, 'Yaşanabiler Estetik Şehirler' yarışmasına katılan 268 proje içinde, 4 farklı kategoride ödül alan, ödüle layık görülen, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'a, Canik Belediye Başkanımız Sayın Osman Genç'e, Çarşamba Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Dürdar'a teşekkür ederken, Ayvacık Eynel Köprüsü ile ödüle layık görülen Samsun İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür ederek başlamak istiyorum sözleri ile başladı.  

‘2004’ da AK Parti ve  iktidarıyla belediye reform yasası ile başladık’

Türkiye de belediyecilik Genel Başkanı ve Başbakanı belediye kökenli olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti iktidarıyla birlikte yaptığı çalışmalarla, projelerle, yasalarla değişmeye ve gelişime başlamıştır cümleleri ile konuşmasına devam eden Köktaş, “Türkiye Cumhuriyeti kuruluşu tarihinden itibaren ilk defa, kapsamlı olarak yerel yönetimler yasası ile birlikte, 2004 yılında AK Parti iktidarıyla belediye reform yasası olarak çıkartılmış olup, yerinde yönetim anlayışını benimseyen, AK Parti iktidarı merkezi yetkilerini yerel yöneticilere devrederek işe başlamıştır”.

‘AK Parti iktidarı ile bir çok değişime ve gelişime imza atmıştır’

Köktaş, “Belediyecilik çöp toplamak, kaldırım yapmak, yol yapmak gibi güncel işlerin dışına AK Parti iktidarı ile çıkmıştır. Belediyeciliğin sosyal, ekonomik ve estetik şehirler açısından ne anlama geldiği yine AK Parti iktidarı ile ortaya çıkmıştır.  Hamdolsun; hem merkezi hükümetimizin yapmış olduğu Yerel Yönetimler Yasası, hem de belediyecilik anlayışı ile şehirlerimiz, AK Parti iktidarı ile bir çok değişime ve gelişime imza atmıştır” dedi.

‘Bu kanunla birlikte belediye hizmetleri çağ atlayacak’

Yeni Büyükşehir Belediye Yasası, temel amaçları gerekçede de belirtildiği gibi Türkiye de demokrasiyi gerek ülke gerekse yerel düzeyde güçlendirmek, belediye hizmetlerinde verimliliği sağlamak ve belediyelerin daha iyi hizmet götürmesini sağlamaktır şeklinde konuşan Başkan Köktaş, “Yerel yönetimler yasası, yerel yönetimler reformunun bir kademe daha ileriye götürülmesidir. Yasayla birlikte vatandaşa daha iyi hizmet götürmek, yerel yönetimde demokrasiyi geliştirmek, yerel yönetim özerkliğini artırmak, artık şehir merkezinden köye kadar her yerde vatandaşın yerel hizmetlerin hesabının sorulmasıdır.

Bu kanunla birlikte belediye hizmetleri çağ atlayacak, Türkiye medeniyet yarışında sıçrama yapacak, vatandaşın her yerde gerçek hizmeti alması sağlanacaktır”.

'Nasıl belediye başkanlığı yapılır?’

AK Partili olan belediyeler ile AK Partili olmayan belediyelerin farkını her yerde görebilirsiniz. Bu parayla olan bir iş değildir. Çünkü AK Parti iktidarı döneminde, her belediyenin hakkı, eşit olarak verilmiştir şeklinde konuşmasını sürdüren Köktaş, “Geçmiş iktidarlar döneminde olduğu gibi, kendi partisinden olan belediyenin önünü açıp, diğer belediyelerin imkanlarını, haklarını kısıtlama yönüne gitmemiştir. Eğer AK Partili belediyeler, diğer belediyelerden fark yaratıyorlarsa, Başbakanları'ndan, Genel Başkanları'ndan öğrenmiş oldukları, 'Nasıl belediye başkanlığı yapılır?' dan başka bir şey değildir. Bunun içindir ki; AK Partili belediyeler eşit şartlarda, çok daha verimli, çok daha kaliteli, yaşanabilir ve estetik şehirler ortaya çıkartmaktadırlar. Bu vesile ile Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum”.

 ‘Üniter devlet yapısı da sapasağlam yerindedir’

Son dönemlerde, özellikle Büyükşehir yasa tasarısı ile ilgili muhalefet partilerinin, bir çok konuda tepki verdiklerini asılsız iddialarda bulunduklarını biliyoruz. Yerel yönetimler reformunun Türkiye’de federasyon için yapıldığı söylenmişti. Yine büyükşehir yasası ile ülkenin bölünebileceğine kadar ifadeleri olmuştu. Yerel Yönetimler reformunun üzerinden 9 yıl geçti. Belediyeler de yerindedir, Türkiye de yerindedir. Üniter devlet yapısı da sapasağlam yerindedir. Yine Büyükşehir Yasası ile ilgili olarak muhalefet partisinden olan bir belediye, Ordu ilimiz Büyükşehir olmak için büyük çaba sarf etmiş nüfusunu 750 bine tamamlayarak Büyükşehir olmaya hak kazanmıştır.

‘AK Parti belediyeciliği ile nereden nereye geldik’

Biz burada, merkezi yetkilerin yerele devredilmesiyle, ülkemizin yaşanabilir, şehircilik anlayışının da hangi mesafeyi kat ettiğini, nereden nereye geldiğini iyi bilenler olarak, inanıyoruz ki yeni Büyükşehir Belediye Yasası’yla ilgili de aynı büyüme devam edecektir.

Önümüzde 2014 yılında önemli bir sürece hazırlık yapıyoruz. Bu süreçte çalışmalarımız, gayretlerimiz, hedefimiz yerel yönetimler seçiminde belediyelerin AK Parti bayrağı altında AK Partili yöneticilere teslim etmek olacaktır. Bunun için, biz teşkilatlarımızla, seçilmiş belediye başkanlarımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve Belediye Meclis Üyesi Grup başkanlarımızla düzenli toplantılarımızı başlatmış bulunuyoruz.  Bugün teşkilat üyelerimiz ile gerçekleştireceğimiz 'Yerel Yönetimler Şurası' ile burada hangi belediyenin neye ihtiyacı olduğundan ziyade, hangi belediye neyi nasıl yaparak daha başarılı olmuştur. Bundan sonraki stratejilerimiz neler olmadır, yeni belediye yasasıyla Büyükşehir olan Samsunumuzda Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresinin nasıl koordinasyon içerisinde çalışarak, bu geçiş sürecini başarıyla tamamlayacağını konuşacağız istişare edeceğiz” şeklinde konuşmasını tamamladı. 

‘ak-parti-belediyeciligi-ile-nereden-nereye-geldik’-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel