Ağız ve diş sağlığına dikkat

Ağız ve diş sağlığına dikkat
Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Betül Uzun, “Sağlıklı dişlere sahip olabilmemiz için ilk adım, doğru beslenme ve düzenli diş fırçalama alışkanlığının çocukluk yaşlarından itibaren kazandırılması ile başlar” dedi

 

Medical Park Samsun Hastanesi doktorlarından Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Betül Uzun, “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” nedeniyle açıklama yaptı. Betül Uzun, “Ağız ve diş sağlığı genel anlamda vücut sağlığının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu bölgenin sağlığının bozulması sadece ağız ve diş hastalıklarına neden olmaz, mikropların bu yolla vücuda yayılmaları sonucu bütün sistemi etkileyen rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Örneğin diş çürükleri; kalp dolaşım bozuklukları, kronik solunum hastalıkları, pnömoni, mide-bağırsak hastalıkları, hamilelikte düşük riski gibi birçok tehlikeyi de beraberinde getirebilir” dedi.

Koruyucu ve önleyici tedavi yöntemlerinin, ağız ve diş sağlığımız bozulduktan sonra uygulanan tedavilere kıyasla çok daha basit ve masrafsız olduğunu belirten Dt. Betül Uzun, “Sağlıklı dişlere sahip olabilmemiz için ilk adım, doğru beslenme ve düzenli diş fırçalama alışkanlığının çocukluk yaşlarından itibaren kazandırılması ile başlar” diye konuştu.
Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Betül Uzun, “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası”nda halkımızın ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, koruyucu diş hekimliği anlayışının yerleştirilmesi, düzenli olarak diş hekimi kontrolüne gitme alışkanlığının kazandırılması ve kamuoyuna diş hekimliği hizmetlerine ilişkin doğru bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık