ADALET ‘MÜHÜRÜ SÖK’ DEDİ

ADALET ‘MÜHÜRÜ SÖK’ DEDİ
BELEDİYE DE SESSİZCE SÖKTÜ

2005 yılından bu yana Çarşamba İlçesi’nde yayın hayatı bulunan Haber Expres Gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılık’a yapılan mühürleme işlemine i.İdare Mahkemesince "Yürütmeyi Durdurma Kararı’nın" verilmesinin ardından Çarşamba Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından mühür sessiz sedasız söküldü.

09 Ocak tarihinde Çarşamba Belediyesi tarafından Ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenmiş akabinde 10 Ocak tarihinde  19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Bakanı İsmail Temiz tarafından emsal Yargıtay kararı gerekçe olarak sökülmüştü. Aynı gün akşam üstü Yazı İşleri Erol Şeker, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmış akabinde akşam 19.30 da yeniden mühürlenmişti. 

adalet-‘muhuru-sok’-dedi-(1).jpg

Haber Expres Gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılık'ın ikinci mühürleme olayının ardından Gazete  Samsun 1. İdare Mahkemesine giderek Yürütmenin Durdurulması davası açmış ve ertesi gün Kararı alarak dün sabah Belediye Başkanlığına teslim etti.  Belediye Başkanlığı’na kararı teslim eden Gazete yetkilileri, Zabıta ekiplerini beklemeye başladı. Zabıta Ekipleri gün içerisinde sessiz sedasız bir şekilde gelerek kendilerince ve bizzat Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker'in nezaretinde takılan Mühür belediye ekiplerince sessiz sedasız sökülerek telefonla Şeker' e bildirildi.  

Mühürün sökülmesinin ardından Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, Gazeteci Cemil Baskın, Recep Söylemez ve diğer gazetecilerle birlikte Haber Expres Gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılık binasına geldi. Mühürün sökülmesi ile birlikte matbaaya girerek çalıştırılmasını izleyen Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, Aletin doğru kararı vereceğini, özgür basınının hiçbir şekilde engellenemeyeceğini dile getirdi.

Başkan İsmail Temiz baskı tesislerinde yaptığı konuşmasında, “09 Ocak tarihinde bu matbaa ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenmişti. 10 Ocak tarihinde Yargıtay kararını emsal göstererek, hukuksuzca yapılan mühürlemeyi söktük. Makineyi çalıştırdık. Ama Belediye o kadar hızlı çalıştı ki, iplikle taktığı mührü ikinci kez çelik telle bağladı. Biz bu sırada hukuk mücadelemizi başlattık. Gazetelerin yayın yapan bir kurum olduğunu, yayınlarının aksayamayacağını belirttik. İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu kararı Belediye’ye teslim ettik. Fakat Belediye mührü taktığı hızda mührü sökemedi. Karardan sonra çıkar yol aradılar ama olmadı. Sessiz ve sedasız bir şekilde mührü söktüler. Biz ilk mührü söktüğümüzde şunu ifade ettiler. Gazete kendi matbaasında gazetesini basacak. Bu matbaa çalışacak demiştik. Belediye yetkilileri bu sözümüzü dikkate almadı. Hukuk bugün ders verdi. Basının özgür olduğunu, mühürlenerek susturulamayacağını gösterdi” dedi. Başkan Temiz konuşmasının ardından konuya gösterdikleri hassasiyet nedeniyle meslektaşlarına teşekkür etti.

adalet-‘muhuru-sok’-dedi-(3).jpg

Mühürleme olayından önce Haber Expres Gazetesine her türlü desteğini esirgemeyen ve her an yanımızda gazete ve matbaamıza destek olan, gazetenin zorlu sürecinde yanında bulunmasından dolayı Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala’ya teşekkürlerini sunan Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, “Gazetemizin haksızlığa uğradığı bu süreçte bizlere her an desteğini sunan öncelikli isim var. Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz ve Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Musa Bala’ya gazetemizin yanında durdukları için şükranlarımı sunuyorum. Sürecin ilk gününden bu yana yanımızda durdular. Bütün meslektaşlarıma desteklerinden dolayı kutluyorum.Bu süreçte şunu da gördüm. Bu memlekette gerçekten adalet var. Doğru kararlar verilmekte. Devlet kaplumbağa gibi derler er geç kanun yerine gelir. Bizim mesleğimizde devletin ve yargının bu olayda olduğu gibi hızlı olmasını diliyor bundan sonra ki süreçte de yargının vereceği kararlara saygı göstererek süreci takip edeceğiz. Emeği geçen, destekleyen tüm sevenlerimize, okurlarımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber