47. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

47. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı
AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 47. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

47. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 47. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Toplantı İl Başkanlığı'nın yapmış olduğu faaliyet slaytı ile başladı. AK Parti teşkilatının her bir bireyinin Türkiye ile bir gönül bağı var. Milletle kalpten kalbe giden, gönülden gönüle giden gizli bir yol var, kader ortaklığı, gönül ortaklığı, yol arkadaşlığı var. Hepsinden öte aramızda kardeşlik var diyen Büyük Usta Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşları, değerli teşkilat üyelerim toplantımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyerek toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "2 Ekim Çarşamba günü Ankara'da il başkanları toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantımızda seçime dair, seçim stratejileri, teşkilatların durumu noktasında önemli görüş alışverişinde bulunduk bunları toplantımızın ilerleyen saatlerinde sizlerle paylaşacağız.

Her zaman söylüyoruz AK Parti, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldi. Kurulduğu günden bugüne kadar bu anlayış içinde çalışmalarını yürütüyor. Bizlerin derdi hiçbir zaman makam mevki olmadı. Makamlar, mevkiler, koltuklar bunların hepsi gelip geçici. Asıl olan hizmettir, eserdir, geride hoş bir seda bırakmaktır.  Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın liderliğinde bizler bu yola milletin gönlünde bir makam edinmek için çıktık. AK Parti iktidarları olarak hamd olsun 11 yıl boyunca ülkemiz, milletimiz için hizmet üreterek, gönüllerdeki makamların en büyüğünü kazandık. Her alanda olduğu gibi AK Parti iktidarları demokratikleşme, temel haklar ve özgürlükler noktasında milletimiz ne talep ettiyse, ne istediyse onu yerine getirmek için çalıştı. Milletimizin istemediği, kabul etmediği hiç bir çalışmanın içinde ise olunmadı." dedi.

 

11 yıl boyunca yasaklar kaldırıldı. Kısıtlamalar, ret, inkar ve asimilasyona yine iktidarımız dönemlerinde son verildi. Milletimizin hak ettiği, gecikmiş, ertelenmiş nice hakkı milletimize teslim edildiğini belirten Başkan Köktaş, "Millet bize bir emanet yükledi, biz de bu emanetin hakkını vermek, bu emanetin gereğini yerine getirmek için cesaretle, kararlılıkla, dimdik durarak, aldanmayarak ve aldatmayarak, Türkiye’yi bu seviyelere taşıdık, Türkiye’ye gerçekten büyük başarılar yaşattık.İleri demokrasiye doğru attığımız her adım, mağdur ve mazlum kesimleri mutlu eder, tektipçi seçkincileri, yasakçı zihniyetleri tedirgin eder. Biz, milletimizi memnun edecek, razı edecek, mutlu edecek, sevindirecek ne varsa onu yapmaya devam edeceğiz.

Geçtiğimiz hafta içi Başbakanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu paketle yine ilklere imza atıldı. Ülkemiz, milletimiz tarihi bir güne daha tanıklık etti. Türkiye'yi daha da büyütmenin çabası içinde açıklanan pakette yer alan sorunlar, çoğunluğu son 30 yılın olmak üzere, Cumhuriyet tarihimiz boyunca var olan ve sürekli konuşulan sorunlardı. Çeşitli konu başlıklarından oluşan demokratikleşme paketi Türkiye’de, bugüne kadar, tek bir paket halinde açıklanan en kapsamlı reform sürecini de başlatmış oldu. 

Ekonomiye, demokrasiye, Türkiye’nin toplumsal yapısı ve kardeşliğine çok büyük güç kazandıracak olan bu paket Başbakanımız, Genel Başkanımızın dediği gibi ne ilktir ne de son olacaktır.  Değerli teşkilat üyelerim yine bizlere büyük görevler düşüyor. Bu paketin Türkiye’nin birliğine, dirliğine yapacağı katkıları anlatmamız gerekiyor. Bu paketin Türkiye’nin ufkunu nasıl aştığını, muasır medeniyetler seviyesine nasıl çıkaracağını hedeflerimiz olan 2023, 2053, 2071'e nasıl katkı sağlayacağını anlatmamız gerekiyor. Bunları anlatırken her toplantımızda dile getirdiğimiz ve söylemekten vazgeçmeyeceğimiz bir konuyu da gittiğimiz yerlerde anlatmamız gerekiyor.

AK Parti kurulduğunda 6 yaşındaki bir birey 2014 yerel seçimlerinde oy kullanacak. Ülkenin hangi badireleri atlatarak bugünlere geldiğini, eğitimde, ulaşımda, ekonomide, sosyal hayatta bu ve bunun gibi bir çok alanda nereden nereye geldiğini çok iyi anlatmamız, yanlışa düşmemeleri için onları uyarmamız gerekiyor." diye konuştu.

 

Başkan Köktaş son olarak, "Her seçim öncesi ne diyeceğini bilemeyen, yaptığı açıklamaları yüzüne gözüne bulaştıran bir muhalefet yine bir seçim öncesi kamuoyunda yer bulmak için partimiz üzerinden gündeme gelmeye çalışıyor. Bizler AK Parti iktidarı olarak bu zamana kadar halkın menfaati doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük. Her zaman hakkın ve haklının yanında olduk. Birileri geçmişte yandaşın yanında durduğu için bugün de bizim yandaş yarattığımızı ve yanında durduğumuzu anlatmaya çalışıyor.

Zannedersem, birileri yaptıklarını, koruduklarını, çaldırıp çırptıklarını, başkalarının da yaptığını zannediyor. Biz asla iktidarımız boyunca bilerek, kasten, bu ülkenin bir kuruşunu feda etmedik, edene de müsamaha göstermedik göstermeyeceğiz de. AK Parti, belediyeciliğin ustası bir partidir.  AK Parti belediyecilik başarısı esasına dayalı kurulmuş bir parti olmasından dolayı Türkiye'de belediyelerde son 10 senede inanılmaz bir değişim ve gelişimin yaşandığını görmekteyiz. AK Parti iktidarı ile yerel yönetimlerin çehresi değişti.

1930'lardan kalma Yerel Yönetim Yasasında büyük değişiklikler yaparak çağın gelişimine ayak uyduran bir belediye kanunu çıkaran AK Parti iktidarıyla milletimiz daha hızlı, daha etkin ve daha verimli hizmet almaya başladı.

Türkiye, hizmetin ve çalışmanın ne olduğunu AK Parti iktidarları ile görmüştür. Vatandaş ve hizmet odaklı, kaliteli, zamanında, etkin ve verimli hizmeti sunma anlayışı AK Parti ile zirve yapmıştır. Belediyecilik, bizim işimizdir. Bu anlamda 2014 Mart seçimlerinde yine milletimizi AK belediyecilik anlayışı ile hizmetlerimize başarıyla devam edeceğiz.

Seçimle ilgili olarak tüm istişarelerimiz, toplantılarımız sürüyor. Bazılarına bizzat katıldığım seçmen listesi üzerinden çalışmasını yaptığımız sandık danışma kurulu toplantılarımızda mahalle ve sandık başkanları ve yönetimleri ile görüş alışverişinde bulunup varsa eksikliklerimiz gözden geçirerek sorunları tespit ederek düzeltiyoruz.

Seçimin bittiği gün gelecek seçimin hazırlığını yapan AK Parti yine 30 Martta inşallah tüm Türkiye’de ve Samsun’da sandıkları patlatırcasına büyük bir demokrasi zaferini daha hep birlikte başaracağız. Ben bunu biliyor ve inanıyorum. 17 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi tamamını AK Partili belediyecilikle buluşturup, kavuşturup hizmetlerimizi bir bir yapmaya devam edeceğiz.

Bu anlamda Belediye Başkanlıkları, Belediye Meclis üyelikleri için  istifa edecek olan partimizin her hangi bir kademesinde görev alan teşkilat üyesi arkadaşlarımıza çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum, onları tebrik ediyorum. " diyerek sözlerine son verdi.

 

Toplantıda daha sonra  19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ilçede yapmış oldukları çalışmalar, devam eden hizmetler ve yapılacak olan projeler hakkında sunum gerçekleştirdiler.

 

Ardından AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, genel siyaset, AK Parti'nin yapmış olduğu icraatlar konusunda konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Toplantıya ayrıca AK Parti İstanbul Milletvekili Bilal Macit, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İl ve İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir