42 YILLIK ÖĞRETMENLİĞİNİ AYNI OKULDA BAŞLADIĞI GİBİ BİTİRDİ...

42 YILLIK ÖĞRETMENLİĞİNİ AYNI OKULDA BAŞLADIĞI GİBİ BİTİRDİ...
Samsun Çarşamba ilçesinde 1972 Yılında Öğretmenlik hayatına Çarşamba Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde başlayıp 42 yıl görev yapan Hasan Topal, yine aynı okulda görevine son vererek emekliye ayrıldı. Veda töreninde Topal' ı öğrencilerin a

Emekliye ayrılan Hasan Topal'a okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Emine Çelebi, "Öğretmenliği Milletlerin geleceğinin teminatı olan  genç nesli eğitip, onların hayatına,ruhlarına şekil, davranışlarına düzen vermek , doğruyu, iyi ve güzeli öğretmek olduğunu, toplumun milli, ahlaki,sosyal ve kültürel değerleri koruyarak geleceğe taşıdıklarını, gençlere anne, baba ve çevreden daha etkili bir şekilde yön verdiklerini, Öğretmenliğin maddiyat için değil, manevi bir ödül kazanmak için verdikleri hizmet olduğu kadar onur ve şeref dolu bir karakter mesleği olduğunu Öğretenliğe başladığımda anladım" diyerek şöyle devam etti.

Çelebi, "Bu duygu ve düşüncelerle hizmet vermiş olan 10 yıldır birlikte çalıştığım bazen büyüğüm, arkadaşım, idarecim ama en önemlisi daima Öğretmenim olan, ömrünü öğrencilerinin eğitimine adamış ve 42 yılda binlerce öğrenci yetiştirip, resmiyette emekliye ayrılmış ancak  ruhen eğitime katkı vermeye devam edeceğine inandığım Hasan Topal Öğretmenime sizler ve şahsım adına verdiği emekleri ve katkıları nedeni ile teşekkür ediyorum.  Bundan sonra ki yaşamında da aynı sevgi saygı ve eğitime katkısının sürmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşması sonrasında Emekliye ayrılan Hasan Topal, "1972 yılına bu okulda başlayan Öğretmenlik hayatımı yine aynı okuldan hiç ayrılmadan sona erdiriyorum. Çocuklar hepiniz okumak zorundasınız. Okuyun mutlaka iyi şekilde okuyun ve mezun olun. Biz bu güne kadar sizlerin eğitimi için mücadele ettik. Bundan sonra da kimseye hesap verecek durumumuz yok. BU güne kadar kaç kızın kaç oğlun var diye sorardılar ve derdim ki: bir kızım, bir oğlum var ama okulum da ise 400 kız, 400 oğlum var. Bu güne kadar kimseye hesap vermedim bundan sonra da kimseye hesap verecek durumum yok. Siz okuyun bu ülkeye hayırlı insanlar olun isteğim tek odur. Vereceğim hesapta sizler in içinden başarılı bireyler çıksın ve onların yaptıkları güzel işlerle hizmet vereyim. Benim okuttuğum çocuklar bunlar diyerek. Sizden son ve hep istediğim bu. Hepinizi seviyorum Allaha emanet olun" diyerek konuştu.

Konuşmalar sonrasında Okul Müdürü Emine Çelebi 42 yıl hizmet veren Hasan Topal' a hizmetleri anısına bir plaket vererek teşekkür ettikten sonra topluca fotoğraf çektirdiler. Daha sonra son kez evlatlarımla İstiklal Marşını okutturmak ve bu şekilde ayrılmak istiyorum dedi. Öğrencilerine son kez okul bahçesinde İstiklal Marşını okuttuktan sonra alkışlar arasında okuldan ayrıldı.

42-yillik-ogretmenligini-ayni-okulda-basladigi-gibi-bitirdi-(2).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber