29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ayvacık’ta Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ayvacık’ta Kutlandı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği ve Türk insanının karakterine uygun yönetim tarzı olan Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıl dönümünde bütün yurtta olduğu gibi ilçemiz Ayvacık’ta da coşku ile kutland

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği ve Türk insanının karakterine uygun yönetim tarzı olan Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıl dönümünde bütün yurtta olduğu gibi ilçemiz Ayvacık’ta da coşku ile kutlandı.


Protokolde hazır bulunan Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca,İlçe Jandarma Komutanı Eren Yüksel,Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, öğrencilerin ve halkın Cumhuriyet Bayramını kutladılar. Ardından Resmigeçit töreni için Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu bandosu eşliğinde, tören komutanı, tüm okulların bayrak ve flamaları, Ayvacık Çok Programlı Lisesi, Ayvacık Anadolu Lisesi, Ayvacık İmam Hatip Lisesi, Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Hasan Uğurlu İlkokulu,   Mustafa Üstündağ YBO, Atatürk Ortaokulu, Atatürk İlkokulu öğretmen ve öğrencileriyle sırayla resmi geçit töreni yapmalarının ardından kutlama başladı.

Tören de İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “’Cumhuriyet,milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır.Cumhuriyetimiz mana ve gücünü,milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği mücadelesinin eseridir.Türkiye Cumhuriyeti bugünlere kolay gelmemiştir.Atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu mukaddes topraklar uğruna,yüz binlerce şehit ve gazi verdiğimizi unutmamalıyız.Cumhuriyet’imizin en önemli özelliği,herkes tarafından benimsenmiş,kavranmış ve herkes tarafından kucaklanmış olmasıdır.Bu Türkiye Cumhuriyetinin ebediyete kadar varlığının en önemli güvencesidir.Aziz ve büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 90. Yılını kutluyor,bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu olan büyük Atatürk’ü O’nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet,şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Ayvacık Belediye Başkanı MustafaBelur ise açıklamasında, ‘’ Türk Ulusunun en büyük devrimi olan Cumhuriyetin ilanının 90.Yıldönümünde başta Atatürk olmak üzere şehitlerimizi en derin saygı ve minnetle anıyor.Başta Ayvacıklı Halkımın olmak üzere tüm ulusumuzun Cumhuriyet coşkusunu paylaşıyorum” dedi. İlçe okullarında okuyan öğrencilerin çeşitli gösterileri ve okudukları şiirler, müzik dinletileri ve korolarla tören coşku ile kutlandı. Törenin ardından Ayvacık Çok Programlı Lisesi Konferans salonunda resim sergisinin gezilmesinin ardından tören sona erdi.

Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber