2 İŞÇİ KENDİLERİNİ YAKMAK İSTEDİ

2 İŞÇİ KENDİLERİNİ YAKMAK İSTEDİ
Çarşamba Belediyesi tarafından yaptırılan AVM ve 320 Konut inşaatının konut inşaat işçileri Şubat ayından bu yana paralarını alamadıkları iddiası ile çatıya çıkarak kendilerini yakacaklarını dile getirerek eylem yaptılar

Çarşamba Belediyesi tarafından Sarıdağlar İnşaat firmasına ihale edilerek yapımına başlanan ve AVM bölümü geçtiğimiz günlerde kapılarını müşterilerine açarken Konut yapımında işçiler Şubat ayından bu yana paralarını alamadıkları iddiası ile çatıya çıkarak kendilerini yakmakla tehdit ettiler. İşçiler geçtiğimiz Nisan ayında bir kere daha çalıştıkları ve yapılan işlerin paralarını alamadıkları iddiası ile eylem yapmışlar ve yapılan görüşmeler neticesinde elem sona ermişti.

iscilar2.jpg

Dün Konut binalarından birisinin çatısına çıkan Ergün Kaya ve Talip Terut isimli iki işçi etraflarına benzin dökerek yakmak istediklerini Alo 150 şikayet hattına bildirdi. Alo 150 Şikayet hattına gelen ihbarla alarma geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yerine kısa sürede gelerek çepe çevre emniyetini aldı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğünden de Polis ve Çevik Kuvvet Polislerinin geldiği alanda İlçe İtfaiye ekipleri, Sağlık Bakanlığı acil ambulansı tüm önlemleri alarak işçilerle hem çatı da hem de aşağıda görüşmelere başladılar.

isciler.jpg

isciler3.jpg

Olay saat 11.00 sıralarında başlarken İlçe Emniyet Müdür vekili Başkomiser Hasan Öztürk inşaatın betan sıva ve dış cephe montaj işini yapan ve parasını alamadıklarını iddia eden  Yusufoğlu İnşaatın sahibi Sadık Terut ile uzun süre anlaşma sağlamaya çalıştılar. Yapılan görüşmeler saat 15.30 a kadar sürdü. Bu arada inşaat girişini tahtalarla ve süngerlerle  kapatarak benzin dökülen işçiler aynı şekilde çatıda da benzin dökerek kendilerini yakacaklarını belirterek uzun süre direndiler.

İlçe Emniyet Müdür Vekili Öztürk ve diğer görevlilerin Yusufoğlu İnşaat sahibi Sadık Terut'l uzun süre görüşmeleri neticesinde İlçe Kaymakamı Caner Yıldız'la görüşme yapılacağını ve anlaşma yapılacağının belirtilmesi ile çatıda bulunan Ergin Kaya ve Talip Terut'un inmesini isteyen Sadık Terut Kaymakam Yıldız ile görüşmeye giderken, çatıya çıkan iki kişi gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldüler.

isciler4.jpg

Olayın nedeni ise yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre; Çarşamba Belediye Başkanlığı ihaleyi Sarıdağlar İnşaata verdikten sonra ödemelerini yapılan çalışmalar neticesinde elde edilen hak edişlerini zamanında ödeyerek hiç bir aksama yapmadığı belirtildi. Ancak Sarıdağlar ve alt yüklenici olduğu belirtilen Anta Mimarlık Sarıdağlar'dan kalan çalışmalar için anlaşma yaparak işi devraldı. Ancak geçen süre içinde Anta Mimarlığa iddialara göre ihale ve proje dışında işler yaptırılması nedeni ile Anta Mimarlık parasını alamadığı bahanesi ile işi bırakma isteği üzerine Sarıdağlar Firması işin kontrolörlüğü ve ödeme garantisi ile Anta Mimarlığın çalışmalarını devam ettirdiği ve Yusufoğlu İnşaat yöneticilerine işi bitirince ödemenin yapılacağı belirtilerek inşaat son aşamaya gelindi.

Bu arada Şubat ayına kadar normal ödemelerini alan Yusufoğlu İnşaat şubat ayından itibaren % 30 lara düşen ödemeler ve akabinde hiç ödeme alamayınca 560 milyar Liralık alacağı nedeni ile işi yavaşlatma ve ödemenin yapılmasını istediği fakat yapılmayınca mecburen eyleme başvurdukları iddia edildi.  560 Milyar liralık ödemeleri yapılmadığı veya Kaymakam Yıldız'ın ara buluculuk yaparak çözüm bulunmadığı takdirde yeniden eylem yapacaklarını ödemelerinin yapılmaması halinde inşaatları yakacaklarını belirttiler. Akşam 15.30 sıralarında İlçe EMNİYET Müdür Vekili Hasan Öztürk'ün uzun uğraşları akabinde Yusufoğlu İnşaat sahibi Sadık Terut ikna edilerek eylem sona erdirildi. Olay yerinde güvenlik önlemi alan itfaiye ekipleri hazırlanan brandayı kaldırırken Kaymakam Yıldız'la görüşmeye götürülerek olay sona erdirildi. ,

HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA - Nuri Oğuzhan ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber