119 Kişiye Konut yapımı sürüyor

119 Kişiye Konut yapımı sürüyor
119 Kişiye Konut yapımı sürüyor

Çarşamba' da İlçe Kaymakamlığı tarafından başlatılan Yardıma muhtaç kimsesizlere yönelik başlatılan konut yapımında bu güne kadar 77 konut yapılırken bu yıl içinse halen 30 konut yapımı sürüyor. Toplam da 119 konut yapımı ile birlikte projenin son aşamaya gelmesi beklendiği öğrenildi. 

Çarşamba’daki ev çalışmalarına kaldığı yerden devam . Çarşamba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından arsası olun ancak hiç bir geliri bulunmayan kimsesiz ve bakıma muhtaç ailelere konut yapım çalışma projesi kararlılıkla devam ediyor.

Genel olarak Çarşamba'ya bağlı köylerde  ve ilçe merkezinde yapılan 2+1 konutlar gerçek ihtiyaç sahibi kişilerin yüzlerini güldürüyor. Kaymakamlık tarafından bu güne kadar 77 adet konut yapımı tamamlanarak arsa sahipleri yaşlı ve bakıma muhtaç kimsesizlere teslim eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2014 yılı içinde ise mevcut 30 konutun yapımının sürdürüldüğü belirtildi.

2014 yılı içinde  30 tane evin daha yapımını sürdürülürken bunun haricinde 5. etap proje ile birlikte   12 adet daha konut yapımı için proje hazırlanarak onaya gönderildiğini dile getiren İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, "2013 yılı sonu itibari ile ilçemizde ihtiyacı olan kimsesiz ve bakıma muhtaç 77 kişiye 2+1 tabir ettiğimiz konut yapılarak çoğu teslim edildi. Halen mevcut proje çerçevesinde 30konutumuzun da yapımı sürüyor. 2014 yılı içinde ise gönderdiğimiz 12 konutun da projesi onaylanarak gelmesi ile birlikte toplamda ilçemizde 119 konut yapılmış olacak ve hepsi 2014 yılı sonuna kadar teslim edilmiş olacak.  Projemize ilk günkü kadar yoğun talep gelmemesi ihtiyacın azaldığını gösteriyor. Bu projesi ile de başarıyı elde etmiş olduğumuzu taleplerin azalmasından anlıyoruz. Konutlarımızın hepsi  63metre kare 2+ 1 şeklinde ve her ihtiyacı karşılayacak şekilde yapılarak teslim ediliyor" açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber