110’A GELEN TELEFONLARIN YARISI ASILSIZ

110’A GELEN TELEFONLARIN YARISI ASILSIZ
Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, 110 ihbar hattına gelen çağrıların yüzde 50’sinin asılsız olduğunu söyledi
Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, itfaiyenin çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Samsun’da 2013 yılı 31 Ekim itibariyle bin 516 olaya müdahale ettiklerini ifade eden İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, “Bu olayların dağılımına baktığımız zaman yaklaşık 850 tanesi yangın olayı, 232 tanesi kurtarma, sahillerde yaptığımız can kurtarma faaliyetlerinde 27 olaya müdahale ettik.
110-ihbar-2.jpg
 
Toplamda 99 trafik kazası, yine tedbir amaçlı da olsa gittiğimiz 279 olayımız var. Bu sene içinde ağustosta meydana gelen su tahliyelerinde yaklaşık 350 olaya su tahliyesi işlemi gerçekleştirdik. Bunun yanında eğitim hizmetlerimiz var. Eğitim hizmetlerimiz artarak devam etmektedir. 31 Ekim itibariyle bugüne kadar kamu kurum kuruluşlarında, özel kurumlarda ve diğer sanayi kuruluşlarına verdiğimiz çeşitli eğitimlerimiz var. Kamu kurum kuruluşlarına da bugüne kadar yaklaşık 8 bin 800 kişiye eğitim verdik” dedi.
Normal ihbarların yanı sıra, sürekli asılsız ihbar aldıklarını açıklayan Zengin, “Yaklaşık yüzde 50’yi bulan asılsız ihbarlar var. 110 ihbar hattını gereksiz yere meşgul edenler oluyor. Çocuklar bezen oyun oynamak maksadıyla bazen de hakaret edenler ile karşılaşıyoruz. Dalga geçmek isteyenler de oluyor. Bunlar için şuan yapılabilecek bir şey yok ama mümkün olduğu kadar konuşmadan kapatıyoruz. Gerçekten bu tür çağrıları geldiği sırada bir evi yanan, bir iş yeri yanan veya başına kaza gelmiş ve bunun ihbar eden kişi de telefonları meşgul edildiği için bize ulaşamıyor. Bunun önüne geçebilmek için bu anlamda mutlaka duyarlı olmak lazım. 110’un meşgul edilmemesi gerekiyor” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir