• Haberler
  • Güncel
  • Zonguldak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle okullara 1 gün ara verildi

Zonguldak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle okullara 1 gün ara verildi

Zonguldak'ta etkili olan fırtına ile yağmur ve kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, meteorolojik veriler doğrultusunda 29 Aralık Pazartesi günü kent genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildiğini duyurdu.

Tüm eğitim kurumları tatil edildi

Valilikten yapılan açıklamada, fırtına ve kar yağışının yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırmasının beklendiği belirtildi.

il genelindeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel kreşler, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Ayrıca il düzeyinde planlanan hizmet içi eğitimler ile e-sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek tüm sınav faaliyetlerinin de ertelendiği kaydedildi.

Açıklamada, "İlimiz genelinde etkili olan ve yarın sabah saatlerinde etkisini artıracak olan fırtına, yağmur ve kar yağışı nedeniyle, meteorolojik tahminler doğrultusunda vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın güvenliği için bazı tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda; 29 Aralık 2025 Pazartesi günü ilimizdeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulüpleri ve rehabilitasyon merkezleri; İl düzeyinde planlanmış her türlü hizmet içi eğitim ve e-sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek olan tüm e-sınav faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verilmiştir." 

Kamu çalışanlarına idari izin

Açıklamada, kamuda görev yapan malul, engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın kamu çalışanlarının da idari izin kapsamında değerlendirileceği ifade edilirken, sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumunun hizmetin gereği olarak ilgili birimlerce belirleneceği aktarıldı.

Vatandaşlara uyarı

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, vatandaşlara da uyarıda bulunarak, zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmamasını ve dikkatli olunmasını istedi.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber

Bakmadan Geçme