Zehra Kınık'a 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası
İstanbul'un Beykoz ilçesinde 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin yaşamını yitirdiği, 2 kişinin de yaralandığı trafik kazasına ilişkin yargılanan Fatıma Zehra Kınık Demir, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İstinaf Sonrası Dosya Yeniden Görüldü
9 Temmuz’da meydana gelen kazada, eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir’in kullandığı aracın seyir halindeki motosiklete çarpması sonucu Batın Barlasçeki hayatını kaybetmişti. Yerel mahkeme daha önce sanığı “taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırmış, ehliyetine 2 yıl süreyle el koymuştu.
Dosyanın taşındığı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi, müştekilerin şikayetlerini geri çekmesi nedeniyle kararı bozarak dosyayı yeniden Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.
Savcı: “Taksirle Ölüme Neden Olma”
Cumhuriyet savcısı, yaralanan müştekilerin farklı aşamalarda şikayetlerinden vazgeçtiğini belirterek sanığın yalnızca “taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan cezalandırılmasını talep etti.
“Beraatimi Talep Ediyorum”
Bugün görülen duruşmada savunma yapan sanık Kınık Demir, kazanın kendi kusurundan kaynaklanmadığını savunarak, motosiklet sürücüsünün kör noktasında kaldığını ve beraatini istediğini söyledi.
Acılı Anne: “Cezasız Kalmasını İstemiyorum”
Hayatını kaybeden Batın Barlasçeki’nin annesi Hasret Doğan ise mahkemede yaptığı beyanında, oğlunun ölümünden sorumlu olan sanığın cezasız kalmasını kabul etmediğini belirterek en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.
Mahkemeden 2 Yıl 6 Ay Hapis
Mahkeme heyeti, sanık Fatıma Zehra Kınık Demir’i “taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan önce 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın yargılama sürecindeki tutumu ve kişisel durumu dikkate alınarak takdiri indirim uygulanmasına hükmeden mahkeme, cezayı 2 yıl 6 aya düşürdü. Sanığın ehliyetine ise 1 yıl süreyle el konuldu.
Bakmadan Geçme