Zabıta Ekipleri Gıda Güvenliği İçin Sahada

Samsun'un İlkadım ilçesinde zabıta ekipleri, vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla kapsamlı denetimlerini sürdürüyor. İlçede hizmet veren işletmelerde ruhsat ve hijyen, pazar yerlerinde ise fiyat, etiket ve gramaj kontrolü yapıldı. Kurallara uymadığı belirlenen işletme ve esnaflara yasal işlem uygulandı.

İşletmelerde Hijyen ve Ruhsat Denetimi

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelindeki gıda satışı yapan işletmelerde detaylı hijyen kontrolleri gerçekleştirdi. Ekipler; İşletme içi temizlik, Gıda saklama koşulları, Çalışan hijyeni, Ruhsat uygunluğu gibi başlıklarda denetim yaptı. Yasal zorunluluklara uymayan işletmeler hakkında tutanak tutuldu ve gerekli işlemler başlatıldı.

Pazar Yerlerinde Etiket ve Gramaj Kontrolü

Zabıta ekipleri yalnızca işletmelerde değil, pazar yerlerinde de yoğun denetim yürüttü.
Pazarcı esnafının; Ürün fiyatlarını açıkça belirtip belirtmediği, Etiketlerde tüketiciyi yanıltıcı bilgi olup olmadığı, Gramajda eksik tartım yapılıp yapılmadığı titizlikle kontrol edildi. Usulsüzlük tespit edilen tezgâhlara anında işlem yapıldı.

Başkan Kurnaz: “Vatandaşın Sağlığı Her Şeyden Önce Gelir”

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, denetimlerin aralıksız süreceğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: “Hem işletmelerde hem pazar yerlerinde vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla alışveriş yapması için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Temiz, hijyenik ve güvenilir gıda bizim kırmızı çizgimizdir. Bu standartlara uymayan işletmelere gerekli cezai işlemleri uyguluyoruz.”

Kurnaz, ruhsat kontrollerinin de büyük önem taşıdığını belirterek ruhsatsız veya uygunsuz faaliyet gösteren işletmelere hızlı şekilde işlem yapıldığını söyledi.

“Denetimler Artarak Devam Edecek”

Başkan Kurnaz, vatandaşın aldığı ürünün hem doğru fiyatlı hem de sağlıklı olmasının en önemli öncelikleri olduğunu ifade etti “Halkımızın evine götürdüğü gıdanın güvenilir olmasını sağlamak için bu denetimleri kararlılıkla sürdüreceğiz. Amacımız, vatandaşın sağlığını ve ekonomisini korumaktır.”

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme