Samsun’un İlkadım ilçesinde 22 yıldır tecrübesiyle tavuk satışı yapan Adil Sayal, bu yılın önceki yıllara göre daha bereketli geçtiğini ve bundan dolayı günlük yaklaşık 60 kasa beyaz et tedarik ettiğini ifade ediyor. Esnaf Sayal, fiyat tarifelerinin aynı kalması sebebiyle tüketici memnuniyetinin satışlarının arttığını ifade ederek ramazanda tavuk pirzolanın ön plana çıktığını vurguluyor. Ayrıca, havaların ısınmasıyla birlikte "Bazı günler talebe yetişmekte zorlanıyoruz. Yazın yoğunluk nedeniyle öğleden sonra saat 3 gibi dükkânı kapatıp gidiyoruz." Sözlerini kaydediyor.
“EN ÇOK TAVUK PİRZOLA TERCİH EDİLİYOR”
Esnaf Adil Sayal, “22 yıldır tavukçuluk sektöründeyim. İşlerimiz gayet iyi, vatandaşımıza hizmet etmek de ayrı bir mutluluk. Ramazan ayında özellikle en çok tavuk pirzola tercih ediliyor. Geçen yıla kıyasla satışlarımızda belirgin bir artış var. Henüz zam gelmediği için fiyatlar stabil kaldı, bu da talebi artırıyor. Bu yıl oldukça bereketli geçiyor.” Dedi.
“YAZIN SAAT 3 GİBİ DÜKKÂNI KAPATIP GİDİYORUZ”
Sayal, “Tavuğun göğüs kısmının fiyatı daha yüksek, ancak pirzola ve but daha uygun olduğu için daha çok tercih ediliyor. Baharın gelişiyle birlikte mangal sezonuna da hazırlık yapıyoruz. Beklentimiz büyük. Şu an günlük 60 kasa tavuk satabiliyoruz, ancak yaz aylarında bu rakam çok daha fazla artıyor piknik sezonunda. Bazı günler talebe yetişmekte zorlanıyoruz. Yazın yoğunluk nedeniyle öğleden sonra saat 3 gibi dükkânı kapatıp gidiyoruz.” Diye konuştu.
Kiloyla ayrı ayrı beyaz ette fiyatlar ise şu şekilde : kanat 135 lira, Sarma Pirzola 120 lira Kelebek Şadra 110 lira, Taşlık 85 lira, Yürek 65 lira, Ciğer 50 lira
Kaynak:ŞÜKRÜ KARAKAŞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.