YÖRESEL LEZZETLER YARIŞTI

YÖRESEL LEZZETLER YARIŞTI
Çarşamba Dikbıyık Anadolu Lisesi’nde sosyal sorumluluk kapsamında “Yöresel Lezzetler Yarışması” etkinliği düzenlendi

Çarşamba Dikbıyık Anadolu Lisesi’nde sosyal sorumluluk kapsamında öğrenciler tarafından “Yöresel Lezzetler Yarışması” etkinliği düzenlendi. Öğrenciler hazırladıkları birbirinden lezzetli yöresel yemekleriyle yarıştılar. Etkinlikte, yufkalar açıldı, kazanlar kaynadı, keşkekler dövüldü ve yöresel halk oyunları sergilendi.

Dikbıyık Anadolu Lisesinde yapılan etkinliğe Çarşamba Kaymakamı Doç.Dr. Şükrü Yıldım, İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Bnb.Mustafa Kemal Çelik, Dikbıyık Karakol Komutanı Ekrem Aydın, , İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, İlçe Nüfus Müdürü Yusuf Çakır, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul ve kurum müdürleri ile çok sayıda davetliler katıldı.

Dikbıyık Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Can, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; toplumu bir arada tutanın milli kültür olduğunu, yırtık pırtık kıyafetlerin, hamburgerin, cipslerin, yabancı şarkıların, dansların moda olduğu, kültür yozlaşmanın had safhaya ulaştığı bir dönemde milli kültür miraslarından olan yöresel lezzetleri, halk oyunlarını ve yöresel kıyafetleri geleceğe taşımak için 20 yılı aşkındır düzenlenen bu etkinliğin öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğiyle düzenlendiğini ifade ederek, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve davetlilere teşekkür etti. Hazırlanan yemekler jüri tarafından değerlendirildi. İkramdan sonra etkinlik sona erdi.

1.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel