Yıkım bitti, gözler yeni projede! Çarşamba'ya Halk lokantası mı geliyor?
Samsun'un Çarşamba ilçesinde uzun süredir atıl durumda bulunan eski Maliye lojmanları binasında başlatılan yıkım çalışmaları tamamlandı. İlçe merkezinde önemli bir noktada bulunan alanın nasıl değerlendirileceği ise merak konusu oldu.
Çarşamba İlçesi Sarıcalı Mahallesi Zübeyde Hanım Meydanı’nda bulunan ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen eski Maliye lojmanları binası, yapılan teknik incelemelerin ardından güvenlik önlemleri eşliğinde tamamen yıkıldı. Yıkımın tamamlanmasıyla birlikte gözler, alanın nasıl değerlendirileceğine çevrildi.
Edinilen bilgilere göre, söz konusu alana sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda Halk Lokantası ile Samsun Market yapılmasının düşünüldüğü iddia ediliyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı yemek ve temel ihtiyaç ürünleri sunmayı amaçlayan bu iki projenin Çarşamba’da hayata geçirilmesi, ilçe sakinleri tarafından yakından takip ediliyor.
Henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı yemek ve temel ihtiyaç ürünleri sunmayı amaçlayan projelerin Çarşamba’da hayata geçirilip geçirilmeyeceği ilçe sakinleri tarafından yakından takip ediliyor.
Zübeyde Hanım Meydanı’ndaki alanın kullanımına ilişkin detayların, önümüzdeki günlerde yapılacak resmi açıklamalarla netlik kazanması bekleniyor.
