• Haberler
  • Siyaset
  • YENİ Parti Samsun'da kongre heyecanı, ilçelerde adaylar netleşiyor!

YENİ Parti Samsun'da kongre heyecanı, ilçelerde adaylar netleşiyor!

Kongre sürecine giren YENİ Parti'de Samsun ilçe başkanlıkları için adaylar da belli olmaya başladı.

YENİ Parti Genel Merkezi tarafından 12 Eylül tarihinde tüm ilçe kongrelerinin başlamasına ve 18 Ekim’de ise il kongrelerinin başlanmasına karar verildi. Bunun üzerine Samsun’da da kongre hareketliliği başladı. CHP’den ayrılıp YENİ Parti’ye geçen 17 ilçe teşkilatı kongrelere hazırlanmaya başladı.

2 büyük ilçede son durum ne?

İlkadım Kurucu İlçe Başkanı Umut Alkaç’ın tekrar aday olabileceği konuşulurken, karşısına ise Nurcan Sepetçioğlu ve Emrah Tekin’in aday olabileceği gündeme geldi. Ancak kongre tarihinin yaklaşması ile birlikte İlkadım ilçesindeki adayların çoğalması bekleniyor. Atakum ilçesinde ise mevcut ilçe başkanı Adem Kürek’in aday olacağı konuşulurken, yine karşısına rakip olarak Ali İzzet Kavtelek’in çıkacağı söyleniyor.

Çarşamba’da durum ne olacak?

Geçmişte CHP kongresinde usulsüzlük iddialarının odağında çok tartışılan Çarşamba ilçesi hareketli günler yaşıyor. CHP’de kongreyi kaybeden eski başkan Temel Baş, seçilen ilçe başkanı Bilgihan Bakır’ı sosyal medya hesabı üzerinden isim vermeden sert bir dille eleştirmişti. Şimdi ise YENİ Parti’de Bilgihan Bakır ve Temel Baş’ın tekrardan karşı karşıya gelmesi bekleniyor.

Tekkeköy’de işler kızışıyor

Tekkeköy ilçesinde ise bu dönemde çok farklı bir olay yaşandı. Tekkeköy İlçe Başkanı Feyzullah Çakır, Özgür Özel’e destek verdiğini belirtmesine rağmen görevden alınıp göreve, bir önceki seçimde kendisine rakip olan Murat Eral getirildi. Şimdi ise kongrede Feyzullah Çakır’ın ekibinde yer alan Tevfik Gürol’un Tekkeköy için aday olacağı, hatta kazanma ihtimalinin çok yüksek olduğu gündeme geldi.
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!