İBRAHİM FETHİ SEL

SÜPER LİGE DAİR DEĞERLENDİRMELER

İBRAHİM FETHİ SEL

Süper ligde bitime 4 hafta kala Galatasaray Şampiyon olmuştur benim nezdimde.

Eyüp maçı öncesi hayal kuranlar 5-1 lik sonuç karşısında boylarının ölçüsünü aldılar.

FB ve GS takımları ile ligdeki diğer takımlar arasında müthiş bir parasal fark var. Oyuncu kalitesine de doğal olarak yansıyan bu durum GS şampiyonluğunu Fenerbahçe’ninde 2 ligini kaçınılmaz yapmakta.

Gelelim 3 kim olacak bize göre Beşiktaş olacak, bu hafta FB yenilirler Adanademir ve iç sahada Rize ve düşmüş Bodrumu deplasmanda yenerler.

Alanya maçında deplasmanda duruma göre 1 yada 3 puan alırlar ve 3 olarak Avrupa ligi ön elemesine katılırlar bu bizim öngörümüz.

4 olarak Konferans ligi elemelerine kim katılacak dersek, Samsunspora bu konudaki ilk rakip Başakşehir ikinci rakip Eyüp.

Son 4 haftaya girildiğinde Samsunspor sahasında Eyüp takımı ile oynayacak, Sonrasında Sivas takımını ağırlayacak ,Trabzon’agidip, ligin son maçında Kayseri takımını ağırlayacak.

Eyüp takımını yenersek biz 4 olacağız demektir.

Sivas ve Kayseri ile oynayacağız ,düşmeme mücadelesi veren takımlar ve onlarınölüm kalım maçları olacaktır bu maçlar. Zor maçımız Trabzon,bu ara formda ve Fatih Tekke ile iyi yolda, Eyüp te bize kaybederse 4 olma iddiasından vazgeçecek demektir.

Başakşehire gelince Göztepe’yi yenildi deplasmanda bizim hoşumuza giden bir sonuç oldu, sonrasında Hatay ı içerde yenecek, Fenerbahçe’yeyenilecek ,Kasımpaşa ve Adanademiri yenecek, Galatasaray’a son maçta yenilecektir şayet Galatasaray Şampiyonluğu garantilemişse bu maçtan mutlaka puan çıkaracaktır kupalara katılma adına.

Bizim öngörümüz böyle gelelim kimin düşeceğine.

Adanademir ve Hatayspordan sonra rakamsal olarak olmasa da Bodrum takımı Samsunspora kaybedince düştü.

Geri kaldı 1 takım o takımda Alanya ,Sivas,Rize takımlarından biri olacak.

Maçlarına göz attığımızda Sivas takımı olma ihtimali daha yüksek gözükmekte.Galatasaraya yenilirler ,Bodrumu sahalarında yenerler deplasmanda Samsun ve Alanya maçları kalır. Biri kupalara katılacak diğeri ya sen yada ben düşeyim maçı olacaktır.

Alanya ise sahasında rahat takımlardan Kayseri’yiyener, düşme tehlikesi olmayan Antep’ten mutlaka puanlar çıkarırlar, sahalarında Beşiktaş maçı her sonuca açık olur, düşme tehlikesi olmayan Konya’dan da puanlar çıkarırlar, sonmaçta da sahasında sen yada ben düşeyim maçında Sivas’ı yener yada berabere kalır ligde kalırlar.

Rize’nin maçlarıda nispeten rahat benim öngörüm Sivas düşecektir 4 takım olarak.

Yada son maçta Alanya sahasında kaybederse kendi düşecektir.

Süper lig öngörülerimizde böyle.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları