İBRAHİM FETHİ SEL

Çarşambaspor Turhalspor maçının ardından

İBRAHİM FETHİ SEL

Yazımıza, Turhal maçını 1-0 kazanan takımımızın yönetimini, teknik heyetini ve oyuncularını tebrik ederek başlayalım.

Taraftarımızın 90 dakika boyunca süren tezahüratı, öğrencilerimizin okul idarecileri eşliğinde takımımıza destek vermeye gelmelerinin güzelliği ve değeri bir başkaydı, çok anlamlıydı.

Çok kıymetli bir 3 puan aldık. Maç öncesinde zor bir maç olacağı öngörüsünü taşıyorduk. Turhal takımı, şampiyonluk parolasıyla lige başladı. Tokatspor’u BAL’dan 3. Lig’e çıkaran ve geçtiğimiz sezon da 3. Lig’de çalıştıran Semih Hoca ile anlaştı ve o kadrodan da oyuncu transferleri gerçekleştirdi. Tecrübeli futbolcular alarak 3. Lig’e çıkma hedefini ortaya koydu.

Turhal Belediye Başkanı da bu yapılanmada ana faktör oldu. Çarşamba maçını izlemek için de Çarşamba’daydı.

Turhal takımı, sezona iyi başlamadığı için —6 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet— hocasıyla yolları ayırdı. Yeni hocası ise eski oyuncumuz ve hocamız Berkay oldu. O da ilk maçını sahasında Sorgun karşısında kazanarak başladı.

Sahada yerimizi aldığımızda, denk kuvvetlerin maçı olacağı kanaatimiz daha da netleşti.

Maçın ilk dakikalarında ev sahibi olmanın getirdiği avantajla daha baskılı oynadık, sonrasında taşlar yerine oturdu. İlk yarıda karşılıklı ciddi 2’şer atak oldu. Bir topları direkten döndü. Bir de korner sonrası boş pozisyonda kafa vurma imkânı buldular ancak değerlendiremediler.

Çarşambaspor olarak bizim de ciddi gol teşebbüsümüz 2’yi geçmez. 43. dakikada kazandığımız penaltıyı Beraat gole çeviremeyince ilk yarı berabere bitti.

İkinci yarıya klasik değişikliğimiz olan Recai Efe – Erkan Çam değişikliği ile başladık. Biraz daha baskılı oynuyor gibi görünen taraftık ama ortada şöyle bir gerçek vardı: Denk iki takımın oyununda golü atan kazanacaktı.

  1. dakikaya kadar oyun bu minvalde devam ederken, Beraat bir yan topta harika bir kafa vuruşu ile takımımızı 1-0 öne geçirdi ve kaçırdığı penaltının üzüntüsünü üzerinden attı. Birçok maçımızda olduğu gibi yine bir yan topta gol bulmuştuk.

Artık skoru koruma ve kontra ataklarla ikinci golü arama dönemine girdik. Nitekim yüzde yüzlük bir gol pozisyonunu da kaleciyle karşı karşıya kaçırdık. Turhal takımının bir oyuncusu oyun dışı kalınca maçın akıbeti belli gibi oldu.

Turhal’ın bilinçsizce geliştirdiği ataklar karşısında bizim ikinci golü bulmamız gerekirdi ama başaramadık.

Maçın son bölümünde, 90+’larda Turhal bir serbest vuruş kazandı. O an hepimizin emeklerinin elimizden kayıp gideceği endişesi yaşandı. Nitekim top direkte patladı ve hepimiz soğuk ter döktük.

Sonuç olarak takımımız maçı 1-0 kazandı ve puanını 21’e yükseltti. Çankırı takımıyla puan eşitliğini koruduk.

Bu maç özelinde şunu söyleyebiliriz: Çok kıymetli bir 3 puan aldık. Özlenen futbolu oynamadık ancak skoru aldık. Bu sezon buna benzer birçok maç oynadık; attığımız tek golle Çankırı, Bafra, Sinop ve son olarak Turhal maçlarında 3 puanı cebimize koyduk. Lâdik’te ise bizim yaptığımızı onlar bize yaptı ve bizi 1-0 yendi.

Önümüzde Devrek deplasmanı ve iç sahada Sorgun maçları var. Bu takımlar ilk 5 için iddialı ekipler olduğu için oyun formatımız gereği yine benzer maçlar oynayacağımız kanaatindeyim.

Kısaca, takımımız orta sahayı çok kullanmadan bir oyun formatıyla sahaya çıkıyor ve 8 maçta 7 galibiyet alan takımımız bu formatın nimetlerini gördü. Ancak bu format, her maçta canımızı yakacak sonuçlarla bizi karşılaştırabilir. Tedbir alma zamanlarındayız. Hedefimiz, ligi 1. sırada bitirerek play-off’ta iki maç fazla oynama zorunluluğundan kurtulmak ve ardından grup şampiyonu olarak 3. Lig maçını oynamaktır. Bunun için uzun ve zorlu bir yolumuz var.

Bu futbol stilimiz zaman zaman bize “kendinize çeki düzen verin” diye uyarılar gönderecektir.

Oyuncularımıza da iki kelam edelim: Elinizden geleni yapıyorsunuz, samimiyetinize inanıyorum. Ancak geçmiş performanslarınıza baktığımızda bazı oyuncularımızın bugün oynadığının bir kat fazlasını oynayabilecek kalitede olduğunu biliyoruz. Eksikler ayrı bir konu, onu yönetim çözecektir.

Sizlere düşen, özellikle Devrek ve Sorgun maçlarını hasarsız geçmektir ve siz bunu yapabilecek kalitede bir oyuncu topluluğusunuz. Problemleri çoğaltmak yerine ortadan kaldırarak, kardeşlik ruhu içinde Çarşambaspor futbolcusu olmanın ayrıcalığını bugün ve gelecekteki kariyerinize ilave etmenizi bekliyoruz.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları