İBRAHİM FETHİ SEL

Bal liği 4.grupta ilk yarı son maçı öncesi değerlendirme

İBRAHİM FETHİ SEL

14 Takımın yer aldığı 4 grupta 13 hafta oynandı.
     Bu Pazar son maçlar oynanarak ilk yarı bitecek ve yaklaşık 1 aylık ara verilecek.
     BAL liginde 10 grup var bu gruplardaki takımları ilk 5 i kendi aralarında play oflar oynayarak gruplarından 1 takım çıkaracak.
     10 gruptan 10 takım kendi aralarında kura ile tek maç oynayacak ve 5 takım 3.lige çıkacak.
Her grupta da son 4 er takım küme düşecek direkt.
    İlk 5 e giremeyenlerin son 4 e girmeme gibi amaçları olacaktır.
    Birde bizim gibi Samsun ilini temsil eden takımların 3 takım veya 2 takımda olabilir, kendi aralarındaki sıralamada altta kalan takım son 4 olmasa da küme düşecektir.
BAL statüsü böyle, çok bilinmeyenli denklem gibi.
      Buradan hareketle bu gün lig bitmiş olsa.
      İlk 5 Çankırı-Çarşamba-Ladik-Bafra-Sorgun olur grubumuzda.
       Son 4 Eflani-Yeniçağa-Kırşehir-Bartın olur ve küme düşerler.
       Play Of için Çarşamba –Sorgun Çarşambada,Ladik –Bafra Ladikte Oynar kazananlar üst sıradaki takımın sahasında tekrar oynarlar galip takım Çankırı’ya gider ve grup liderlik maçını oynar.
Sonrasında Grup lideride diğer grupların liderleri ile 3 lige çıkma maçıoynarlar.
     Bu sıralamada Samsun takımlarından eğer biri 3.lige çıkamasa Çarşamba ligde kalır, Bafra küme düşer, Lâdik Play Of oynar Samsunda Süper amatörde 2 olan takımla.
     An itibarı ile BAL ligi 4 grupta olabilecek Çıkma ve düşmelere ait kısa bir analiz yaptım.
     Bir kısa açıklama ile bitireyim Çarşambaspor olarak Grubu 1 bitirirsek 2 maç noksan oynarız, bunun içinde Çankırı takımı ile rekabet halindeyiz, Ligin 4 haftası Çankırı takımı ile deplasmanda yapacağımız maç grubu ilk sırada bitirecek takımı belirleyecektir diye düşünüyorum.
      İlk yarının son maçı haftaya oynanacak ikinci yarıda da 13 haftalık bir periyod bizi bekliyor olacak.
      Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları