Yarım kalan hayal, kızının yanında tamamlanıyor

Samsun'da yaşayan 56 yaşındaki baba ile 35 yaşındaki kızı, okuma yazma öğrenmek için aynı kursa katıldı. Baba-kızın azmi, 'öğrenmenin yaşı yok' sözünü bir kez daha kanıtladı.

Samsun’da yaşayan 56 yaşındaki Mustafa Artuç ile 35 yaşındaki kızı Edanur Artuç, okuma yazma öğrenmek için aynı kursun yolunu tuttu. Baba-kız, İlkadım Mesleki Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta birlikte eğitim alarak hem öğrenmenin hem de birlikte başarmanın mutluluğunu yaşıyor.

Küçük yaşlarda kendi isteğiyle okuma yazma öğrenmediğini belirten Mustafa Artuç, bugün bunun pişmanlığını yaşadığını dile getirdi. Okumaya karşı büyük bir ilgisi olduğunu ifade eden Artuç, “Okumayı çok seviyorum. Hiçbir şey bilmiyordum. Daha önce böyle bir kurs olduğunu da bilmiyordum. Geçmişte kendim gitmedim ama şimdi pişmanım. Yine de öğreniyorum. Okumak gerçekten çok güzel. İçimde büyük bir öğrenme isteği var. Kızımla birlikte buraya geliyoruz” dedi.
Yarım kalan hayal, kızının yanında tamamlanıyor

Kızı Edanur Artuç ise babasıyla aynı sınıfta eğitim almanın kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, “Ben de babamla birlikte okuma yazma öğreniyorum. Öğretmenlerimizden çok memnunuz. Babama destek oluyorum” diye konuştu.

İlkadım Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan kurs sayesinde farklı yaş gruplarından vatandaşlar okuma yazma öğrenme fırsatı bulurken, baba-kızın ortaya koyduğu azim ve kararlılık görenlere örnek oluyor.
Yarım kalan hayal, kızının yanında tamamlanıyor

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!