Yardım kolisi vaadiyle dolandırıcılığa 3 tutuklama
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın adını kullanarak yardım kolisi bahanesiyle 310 bin liralık vurgun yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonda 3 kişi tutuklandı.
Haberin Özeti
- • Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın adı kullanılarak yardım kolisi vaadiyle vatandaşlardan 310 bin lira dolandıran şüpheliler belirlendi.
- • Samsun merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda, 4 ayrı olayda nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 6 kişi gözaltına alındı.
- • Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ü.Ö., T.A. ve Ö.M. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 zanlı adli kontrolle serbest bırakıldı.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın adını kullanarak vatandaşları yardım kolisi vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen şüphelilere yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, "nitelikli dolandırıcılık" suçuna ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, şüphelilerin telefonla aradıkları kişilere kendilerini Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan olarak tanıttıklarını ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak yardım kolileri için para talebinde bulunduklarını belirledi.
Yapılan çalışmalar sonucunda 4 ayrı olayda toplam 310 bin liralık dolandırıcılık gerçekleştirildiği tespit edildi.
Samsun merkezli Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Bartın ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyon düzenleyen polis ekipleri 6 şüpheliyi gözaltına alırken, bir zanlının ise başka bir dolandırıcılık dosyasından cezaevinde bulunduğu öğrenildi.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bir tüfek ile çok sayıda cep telefonu ve dijital materyal ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ü.Ö., T.A. ve Ö.M. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. H.İ.D., L.T. ve İ.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

