VEZİRKÖPRÜ'DE SULAMA BİRLİĞİ TOPLANTISI

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde sulama birliğinin işleyişi, vatandaşın talepleri ve yerine getirmesi gereken sorumluluklar hakkında toplantı yapıldı.

 

 
Samsun DSİ Bakım İşletme Müdürü Ziya Çebi başkanlığında yapılan toplantıya işletme bakım mühendisleri, Vezirköprü Barajı Sulama Birliği Başkanı Mehmet Şahin ve sulama birliği üyeleri katıldı.
Sulamanın nasıl yapılacağı ve işletmenin nasıl olacağının temel prensiplerinin anlatıldığı toplantıda konuşan Samsun DSİ Bakım İşletme Müdürü Ziya Çebi, “Vezirköprü Barajı Sulama Birliği kuruluş aşaması bitti, şimdi işletme aşamasına geçilecek” dedi.
Bazı köylülerin su talebinde bulunması üzerine bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Çebi, “Suyun getirilebilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Vezirköprü Barajı uzun yıllar devam etti. Kabulü yapılarak işletmeye devredildi. Buna paralel olarak da sulama sahası yaklaşık 11 bin hektar inşaatı devam ediyordu. Bunun da yaklaşık 4 bin hektar civarında ki şebekesi tamamlandı. Bu sene tamamlanan kısımlara su dağıtımı yapacağız. Bu su dağıtımının yapılabilmesi için sizin içersinde bulunması gereken bir birlik olması gerekiyordu, bu kuruldu. Fakat Türkiye'de 400'e yakın sulama birliği kurulduğu için hükümet de, 'bunların artık bir disiplin altına alınması gerekir' dedi. 2011 yılında 6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanunu yayınladı. Artık sulama birliklerinin de bir kanunu var. Sulama birlikleri işleyişini artık bu kanun kapsamında sürdürecek” diye konuştu.
 
WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme