- Haberler
- Samsun Haber
- Vezirköprü'de IPARD III Tanıtımı
Vezirköprü'de IPARD III Tanıtımı
Vezirköprü'de IPARD III Programı Hibe Destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde üretici ve girişimcilere yönelik IPARD III Programı Hibe Destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tarım ve kırsal kalkınma alanındaki yatırım fırsatlarının ele alındığı toplantı, yatırımcıların yoğun ilgisini gördü.
Vezirköprü Karma OSB iş birliğiyle, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen programda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun Koordinatörlüğü uzmanları katılımcılara IPARD III destekleri hakkında detaylı bilgi verdi.
Toplantıda konuşan TKDK Samsun Müdürlüğü İletişim Uzmanı Serhat Taş, IPARD III Programı kapsamında 2026 yılı çağrı takviminin belirlendiğini açıkladı. Taş, tarım, hayvancılık, gıda işleme ve kırsal kalkınma alanlarında yatırım yapmak isteyen girişimcilere yüksek oranlı hibe desteği sağlanacağını ifade etti.
2026 yılı çağrı planına ilişkin bilgi veren Taş, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırsal alanda kamu altyapı yatırımları ile çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme başlıklarında başvuruların kabul edileceğini belirtti.
Toplantıya TKDK Samsun Koordinatörlüğü yetkililerinin yanı sıra üreticiler, çiftçiler ve girişimciler katıldı.
Programda ayrıca Abdülkadir Fişekci de yer alarak katılımcılarla bir araya geldi. Etkinlik, kırsal kalkınma yatırımlarına yönelik bilgilendirme ve soru-cevap bölümüyle sona erdi.