Vali Aksoy'un Dünya Basın Özgürlüğü Mesajı
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 1991 yılında alınan kararla kutlanan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yayınladığı mesajda Türk basınının Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı.
Birleşmiş Milletler tarafından 1991 yılında alınan kararla her yıl 3 Mayıs tarihinde kutlanan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yayınladığı mesajda; tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük kamu hizmeti ifa eden ve çalışmaları yürütürken halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden olduğunu ifade etti.
Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi olan basının; kamuoyuna doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, toplumu aydınlatarak meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmekte olduğunu belirten Vali Aksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Karadeniz'in en büyük ili olan Samsun'umuzun her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum. Gelişmeleri yakından takip eden ilimizdeki basın kuruluşu çalışanlarının, sorumlu gazetecilik anlayışıyla, basın meslek ilkeleri çerçevesindeki haberleriyle halkımızı aydınlatma görevini eksiksiz olarak yerine getirdiklerine inanıyorum. Çalışma şartlarının zorluklarına rağmen, fedakarca çalışarak, sürekli güçlenen, büyüyen, doğru habercilik görevini başarıyla gerçekleştiren basın, ülkemizin bir kurumsal gücü haline gelmiştir."
WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Bakmadan Geçme
Futbolda bahis depremi! Çok sayıda gözaltı var
Bakan Muş açıkladı: Şehir hastanesi tramvayında önemli gelişme
Jandarmadan kumar oynayan şahıslara rekor ceza
Dev Maçın VAR Hakemi Açıklandı
Bakan Memişoğlu Gökbey helikopterleri için tarih verdi
Türkiye’de Toprak Erozyonu Her 16 Yılda 1 Santimetreyi Buluyor