Usta'dan 23 Nisan mesajı!

Usta'dan 23 Nisan mesajı!
MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle mesaj yayınladı.

Usta’nın mesajından satır başları şöyle:

Türk milleti tam 98 yıl önce egemenliği eline almış, kaderi üzerinde tek söz ve yetkiye sahip olduğunu göstermiştir.

23 Nisan 1920 Türk tarihinin nirengi noktası, kritik ve stratejik bir dönümü, olağanüstü dönemidir. Bu tarihte açılan ilk Meclis son yurdumuz üzerindeki karanlık bulutları dağıtmış, umutsuzluğu ve kötümserliği silip atmıştır. 23 Nisan Türk Milleti’nin yeniden diriliş günüdür.

İstiklal özlemleri Ankara’da vücut bulmuş Milliyetçi ruh ve şuur bu kutlu çatı altında kökleşmiştir.

TBMM’nin kuruluşu Türk milletinin tarih sahnesinden silinmek istendiği bir dönemde bekasının muhafaza edileceğinin tüm dünyaya ilanıdır.

Cuma günü Hacı Bayram Camiinde kılınan Cuma Namazının ardından, dualarla, Kuran-ı Kerim tilavetleriyle Büyük Millet Meclisi’nin ilanı yapılmıştır.

Bu öyle büyü maneviyattır ki; o demir çemberi göğsünde kırıp parçalamış ve millet egemenliği ile perçinleyerek bu topraklara Türk Yurdu damgasını vurmuştur.

Ordular kuran, ordular yöneten, Türk milletinin egemenlik haklarını cansiperane temsil eden Meclisi’miz; dün vatana sahip çıkmıştı, bugün de çıkmaktadır. 15 Temmuz hain fetö darbe girişiminde bu Gazi Meclisimiz bombalanmış ancak kuruluşundaki harç şükürler olsun öyle bir karılmıştır ki, maneviyatı ile dimdik ayakta kalmış, Türk Milleti’nin iradesi bir kez daha galip gelmiştir.

Şu husus unutulmasın ki TBMM, gücünü ve meşruiyetini Türk milletinden alarak ebediyen var olacaktır.

Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İlk Meclis’in bütün üyelerine, kurucu kahramanlara ve şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralar önünde saygıyla eğiliyorum.

Vatanı korumanın çocukları korumakla başlayacağını söyleyen Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Bu özelliği ile de dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır.

Bu vesileyle bütün çocuklarımızın Bayramını kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir