Üreticiye 253 Milyon TL'lik destek ödemesi
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Balıkesir tarım ve hayvancılığını güçlendirecek önemli destek ödemesinin müjdesini verdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, toplam 253 milyon TL tutarındaki desteklemeler üreticilerin hesaplarına yatırılıyor.
Ödeme Tablosu ve Düzenleme
Ödemelerin şehrin ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirten Aydemir, dağılımı şu şekilde açıkladı:
Temel Üretim Desteği: 152 milyon TL
Çiğ Süt Desteği: 101 milyon TL
Üreticilerin mağduriyet yaşamaması için ödemeler belirli bir düzen çerçevesinde yapılacak. Aydemir, “TCKN son hanesi ‘2’ olan ve VKN son hanesi ‘1, 3, 5, 7, 9’ olan üreticilerimiz ödemelerini hesaplarında görebilecek” dedi.
“Üreten Balıkesir, Güçlenen Türkiye”
Başkan Aydemir, AK Parti’nin üreticiyi her zaman desteklediğini vurgulayarak, hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarına dair şunları söyledi:
“Toprağını işleyen çiftçimizi ve süt üreticimizi Türkiye Yüzyılı’nın en stratejik gücü olarak görüyoruz. Siyasetimizin merkezinde üretim ve üreticiye hak ettiği değeri vermek var. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek, mazotundan gübresine, süt desteğinden temel üretime kadar her alanda çiftçimizin yükünü hafifletmeye kararlıyız. Balıkesir’in bereketli toprakları, sağlanan bu desteklerle daha da canlanacak.”
Teşekkür Mesajı
Aydemir, destek sürecine katkı sağlayan isimlere teşekkür etti:
“Balıkesir’in ihtiyaçlarına her zaman hassasiyetle yaklaşan, sürecin başından sonuna kadar desteğini esirgemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Balıkesir Milletvekilimiz Belgin Uygur hanımefendiye; milletvekillerimiz İsmail Ok, Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, süreci titizlikle takip eden İl Tarım ve Orman Müdürümüz Hüseyin Düzgün ve ekibine teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde Balıkesir üreticisi için çalışmaya devam edeceğiz. Hayırlı ve bereketli olsun.”