Üç kıtadan topladığı tohumlarla Samsun'da dünya bahçesi kurdu
Samsun'da yaşayan emekli öğretmen Hakkı Albayrak, üç kıta ve 50 ülkeden topladığı tohumlarla evinin bahçesinde yüzlerce farklı bitki yetiştiriyor. Yaklaşık 20 yıllık çalışmanın sonunda 120 farklı türü Karadeniz iklimine uyumlu hale getiren Albayrak, organik üretime katkı sunmayı hedefliyor.
Pawpaw üzerine akademik çalışma yapıldı
Bahçesinde yetiştirdiği Kızılderili muzu olarak bilinen pawpaw meyvesinin akademik araştırmalara da konu olduğunu anlatan Albayrak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde görev yapan bir akademisyenin yaptığı gözlemlerde bu meyvenin uzun süre tokluk hissi oluşturduğunun belirlendiğini söyledi.
Bu çalışmanın ardından pawpaw üretimine ilginin arttığını ifade eden Albayrak, farklı üreticilerin de bu meyveyi yetiştirmeye başladığını kaydetti.