Türkiye Ralli Şampiyonası'nda beşinci ayak
Türkiye Ralli Şampiyonası'nın beşinci ayağı olan Eskişehir ESOK Rallisi başladı. Castrol Ford Team Türkiye, şampiyonanın bu ayağında iki ekiple mücadele ediyor.
Eskişehir’in tarihi Odunpazarı bölgesinde açılış seremonisiyle start alan ralli, 14 Eylül’e kadar sürecek. Üç gün boyunca Uluçayır, Yukarı Ilıca, Kirazlı Çeşme, Seklice ve Banaz etaplarında toplam 10 özel etabı geçecek olan takımlar, yaklaşık 126 kilometrelik parkurda kıyasıya yarışacak.
Bugün saat 16.00’da Eskişehir Kent Ormanı’nda yapılacak özel seyirci etabı, motorsporları tutkunlarına büyük heyecan yaşatacak. Yarış, 16 Eylül’de saat 16.30’da Espark AVM’de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.
Castrol Ford Team Türkiye adına Ali Türkkan – Oytun Albayrak ve Efehan Yazıcı – Gürkal Menderes ikilisi Ford Fiesta Rally3 otomobilleriyle toprak etaplarda zafere ulaşmaya çalışacak.
1998 yılında Serdar Bostancı tarafından kurulan Castrol Ford Team Türkiye, bugüne kadar 17 kez Türkiye Ralli Markalar ve Takımlar Şampiyonluğu elde etti. Bu sezon da Sınıf 3 klasmanında ilk iki sırada yer alan ekip, Eskişehir’de podyumun zirvesini korumayı hedefliyor.
Ford Trucks üretim tesisinin de bulunduğu Eskişehir’de yarışacak ekip, bu ralliyi adeta ev sahibi avantajıyla karşılıyor.
Castrol Ford Team Türkiye yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası arenada da başarıyla boy gösteriyor. 2024 yılında JWRC dünya üçüncülüğü elde eden, 2025’te ise Acropolis Rallisi’nde JWRC birinciliği kazanarak Türk ralli tarihine geçen Ali Türkkan – Oytun Albayrak ikilisi, bu yıl Junior WRC klasmanında Türkiye’yi en üst seviyede temsil etmeyi sürdürüyor.
Türkiye Ralli Şampiyonası’nda heyecan, Eskişehir’in ardından 4-5 Ekim’de Kocaeli Rallisi ve 15-16 Kasım’da İstanbul Rallisi ile devam edecek.