• Haberler
  • Spor
  • 'Türkiye, Avrupa'nın en büyük amatör futbol ülkelerinden biri'

'Türkiye, Avrupa'nın en büyük amatör futbol ülkelerinden biri'

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, UEFA'da Gençlik ve Amatör Futbol Komitesi Yürütme Kurulu üyeliğine seçilirken, burada yaptığı konuşmada 'Türkiye Avrupa'nın en büyük altıncı futbol ekonomisidir ancak amatör futbol bu ekosistemin membasıdır.' İfadelerini kullandı.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, UEFA’nın en önemli kurulları arasında gösterilen Gençlik ve Amatör Futbol Komitesi Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 Mayıs 2026’da İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezindeki yönetim kurulu odasında gerçekleştirilen toplantıda Aküzüm’e üyelik beratı takdim edildi. Törende Aküzüm’e üyelik beratı, Komite Başkanı Bjorn Vassallo ile amatör futbol kökenli İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Rafael Louzn tarafından verildi.

Aküzüm yaptığı teşekkür konuşmasında Türkiye’nin futbol potansiyeline dikkat çekerek, "Türkiye Avrupa’nın en büyük altıncı futbol ekonomisidir ancak amatör futbol bu ekosistemin membasıdır" ifadelerini kullandı. Amatör futbolun Türkiye’nin kılcal damarları olduğunu belirten Aküzüm, her yıl yaklaşık 1 milyona yakın çocuğun dünyaya geldiği Türkiye’de yaklaşık 550 bin lisanslı futbolcu bulunduğunu, 140’a yakın profesyonel futbol kulübüne karşın 7 bine yakın amatör futbol kulübünün faaliyet gösterdiğini ifade etti. Türkiye’nin gençlik ve amatör futbol açısından çok büyük bir kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Aküzüm, son dönemde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak amatör futbolda yürütülen reformlar, genç yaş kategorilerindeki yapılanma, amatör futbol düzenlemeleri, dijitalleşme çalışmaları ve Gelişim Ligleri hakkında komite üyelerine bilgi verdi.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!