Türk Silahlı Kuvvetleri Irak'tan çekildi

Milli Savunma Bakanlığı, NATO'nun Irak Misyonu'ndan çekilme kararını açıkladı

Bağdat’taki Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin tahliyesi başarıyla tamamlandı; Türkiye, müttefik ülkelerin tahliye operasyonlarına da destek verdi.

Tuğamiral Zeki Aktürk, sınır güvenliği operasyonlarında son bir haftada 2 PKK’lı teröristin teslim olduğunu, yasa dışı geçiş girişiminde bulunan 950 kişinin engellendiğini ve 107 kişinin yakalandığını belirtti. 1 Ocak’tan bugüne kadar yakalananların sayısı bin 524, engellenen kişi sayısı ise 16 bin 929’a ulaştı.
Türk Silahlı Kuvvetleri Irak'tan çekildi

Ayrıca, Katar’da eğitim faaliyetleri sırasında düşen helikopterin teknik arıza sonucu kaza kırıma uğradığı belirtildi. Eurofighter Typhoon uçaklarının idame ve işletmesine yönelik teknik ve lojistik destek sözleşmesi imzalandı. Karadeniz’deki İnsansız Deniz Aracı (İDA) güvenli şekilde imha edildi; deniz güvenliği yakından takip ediliyor.

MSB, bölgede kurulması planlanan NATO Çok Uluslu Kolordu Karargahı’nın son gelişmelerle ilgisi olmadığını vurguladı. Aktürk, Orta Doğu’da artan çatışmalar ve İsrail’in saldırgan faaliyetlerine karşı Türkiye’nin uluslararası hukuk ve diplomasi çağrısını yineledi.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!