Turan, 'Çarşambaspor asla düşmeyecek'
3. Lig 3. Grupta mücadele eden Çarşambaspor 'un ligin dibine demir atması sonrasında sinirler gerilirken
bir yandan da takımın moral motivasyonunu düzeltmeye çalışan İsa Turan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Turan, “Bu takımı ligden düştü gözü ile bakanlar hiç düşünmesin daha alınacak 39 puan var” dedi
Geçtiğimiz hafta sonu kendisinden 1 puan önde bulunan ve tehlikeli bölgede ki rakibi Afyonkarahisar takımı ile deplasmanda karşılaşan Çarşambaspor 1-0 yenilerek taraftarları üzmüştü. Bir kısım taraftarlar yenilgiye rağmen Çarşambasporlu futbolcu ve Teknik Direktör İsa Turan’ a moral ve destek verirken diğer yanda bazı kesimler ise takımın artık lig de kalmasının mucizelere kaldığını belirterek tepkiler göstermeye başladılar.
Çarşambaspor’un bu hafta 5 haftadan beridir üst üste kazanan ve istim üzerinde ki Siirtspor ile kendi saha ve seyircisi karşısında evinde konuk edecek olan Çarşambaspor ise ne pahasına olursa olsun mutlak galibiyet düşündüğü ve bu yönde ki çalışmalarına bu günden itibaren başlayacakları öğrenildi.
Çarşambaspor Afyonkarahisar maçı sonrasında dünü izinli olarak geçirdikten sonra bu gün Adapark tesislerinde bir araya gelecekler. Bu gün Teknik Direktör İsa Turan futbolcuları ile bir toplantı yapacağı ve büyük ihtimalle yarın çift idman, Perşembe ve Cuma günü ise tek idman yaparak maça hazırlanacakları öğrenildi. Bu arada geçtiğimiz hafta Kırmızı kart gören oyunculardan Şerif ve İlhan cezaları nedeni ile oynamayacakları açıklandı. Bu arada Murat Bilgin ve Emre’nin ise sakat olmaları nedeni ile oynayamadıkları ancak, bu hafta ki Siirtspor maçına yetiştirilmeye çalışıldığı ve büyük ihtimalle de oynayacakları öğrenildi.
Bu hafta kendi saha ve seyircisi karşısında son haftaların formda ekibi ve geçen hafta rakibine 5 gol atarak sahadan galibiyetle ayrılan son Siirtspor müsabakası öncesinde Teknik Direktör İsa Turan gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Turan, “Biz bu göreve gelirken zorluk derecesi çok yüksek ve riskli bir takıma geldiğimizi biliyorduk. Riskli ve zorluğu ise moral ve motivasyonu bozulmuş, gençlerden oluşan bir kadro ile çalışacağımızı biliyor ve ona göre bu göreve talip olmuştuk. İlk yarı bu şekilde geçti. İyi ya da kötü hiçbir şey söylemedim bundan sonra da söylemeye hakkımız da yok, söylemeyeceğiz de” diyerek şöyle devam etti.
Ancak, futbolda bazen olmadı mı olmuyor. Bu şehrin her yerinde bu hafta kazanmazsak ligden düşeriz, bu hafta bilmem ne olmazsa ,şu olur dedikoduları takımı etkiliyor diyerek devam eden Teknik Direktör İsa Turan, “Bu takımın bu gün bu noktaya gelmesinde bizim zararımızın olduğunu düşündüğümüz anda kenara çekilmesini çok iyi biliriz. Ama lig daha bitmedi ve bu lige daha 39 puan var. Bu puanların 21 puanı içeride oynayacağımız maçlarımızda, 18 i ise deplasman maçlarımızdan kazanılacak puanlardır. Biz içeride iyi ya da kötü güzel bir istikrar yakaladık. Fakat bu istikrarı deplasmanda da yakalamaya uğraşıyoruz” diyerek devam etti.
Turan, “İçeride 7 maç yapacağız ve bu maçlardan en az 6 sını kazanmak zorundayız. Dışarı da ise hiç olmazsa güzel puanlar almanın hesapları peşindeyiz. Bu nokta da bizler istiyoruz ki; Şehirle birlik olup, bütünleşerek takıma moral ve motivasyon vererek el birliği içinde olalım. Bu nokta da dedikodularla düşmeyi konuşacağımıza tam tersine futbolcularımızla birlikte bu ligde kalmayı düşünerek mücadele etmeliyiz. Biz yönetim ve teknik kadro ve hatta futbolcularımızla birlikte bu ligin daha yeni başladığını çok iyi biliyoruz. Ama Yozgat’ ta buzlu zeminde oynadık, Afyon’ da kar, çamur ve soğuk’ta mücadele ettik. Bunlar bahane deniliyor ama bazen karlı zemin ile buzlu zemin ve ılık hava ile soğuk hava da oynanan maçlar arasında çok fark vardır. Bunları herkesin çok iyi bilmesi gerekir” dedi.
Çarşambaspor teknik Direktörü İsa Turan son günlerde özellikle kırmızı kart görerek takımını eksik bırakan oyuncuları hakkında ki dedikodulara da çok içerlediğini belirterek şunları dile getirdi. Böylesi söylemler hiç bizim İlçemize ve bizlere yakışıyor. Böyle konuşmak bizlere, ilçe takımımıza zarar verir, vermektedir. Bu çocukların sahada gördükleri kırmızı kartlarının nedeni canı gönülden benliklerini sahaya yansıtarak kazanmak için yaptıkları mücadeleden kaynaklanan kartlardır. Pozisyonları seyretmeden yorum yapmak yerine iyi etüt edilirse bu kartların alındığı pozisyonlar hep takımın oyunu ve galibiyet düşüncesinden kaynaklanmaktadır”.
“Biz Çarşambaspor takımının 3. Ligden düşeceğine asla inanmıyoruz ve böyle bir gözle de bakmıyoruz. Tüm maçlar böyle gidecek diye bir şart yok. Bizim tek derdimiz güzel bir seri yakalamak. Bu seriyi içeride ve dışarıda yakalayıp 2-3 maç üst üste almaya başladığımız takdirde herkesin bu takım mı ligin sonuncusu dediği takımı herkesin eski ihtişamlı ve korkulacak bir takım olduğu günlerine dönecektir ve bu lig de de mutlaka kalacaktır. Biz takım olarak inanıyoruz. Mutlu günler bizlere de mutlaka gelecek. Bu günler hep böyle gelip geçmeyecektir”.
Teknik Direktör Turan sözlerini şöyle tamamladı. Bizler biraz önce de belirttiğim gibi asla düştüğümüze, düşeceğimize inanmıyoruz. Sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Bu mücadele ile de güzel günlerin geleceğine inanıyoruz. Bu hafta Siirtspor ile karşılaşacağız. Bakın ilk yarıda Siirt nasıldı, bu gün ne durumda bulunuyor?. Son 5 haftadır hiç yenilmiyor ve sütüne koyarak oynuyor. Ama biz buna Çarşamba da dur diyeceğimize inanıyorum. Bunu başarmak için de taraftarımızla, ilçenin ileri gelenlerinin birlik ve beraberliği ile başaracağız. Bu çocuklar canla başla canı gönülden oynuyorlar ama bir şanssızlık var üzerimizde bunu hep birlikte bu hafta sona erdirelim. Bu hafta takımımıza Yeşilırmak Stadında el birliği ile daha fazla destek verelim. Bu takım mutlaka galibiyetler serisini yakalayarak bu ligDe kalacaktır. Bizim istediğimiz budur. Ama olmadı mı zarar mı veriyoruz bu takıma zamanı ve vakti geldiğinde her şeyi açık açık söyler, açıklar ve görevimizi de bırakmasını biliriz” şeklinde konuştu.
HABER MERKEZİ