TÜİK duyurdu: Amasya'da Eylül ayında 765 konut satıldı
TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü verilerine göre Amasya'da 2026 yılı Eylül ayında konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 artarak 765'e yükseldi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürlüğü, Eylül 2026 dönemine ait konut ve iş yeri satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Amasya'da konut piyasasında hareketlilik yaşanırken, konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 oranında artış göstererek 765 adede ulaştı.
Satılan konutların yarısından fazlası ilk el oldu
Amasya'da Eylül ayında ipotekli konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 artarak 106'ya yükseldi. Diğer konut satışları ise yüzde 5,8 artış kaydederek 659 olarak gerçekleşti.
Eylül ayında satışı yapılan 765 konutun 412'sini ilk el, 353'ünü ise ikinci el konutlar oluşturdu. Böylece toplam konut satışlarının yüzde 53,9'unu ilk el, yüzde 46,1'ini ise ikinci el konut satışları teşkil etti.
Kent genelinde 52 iş yeri satıldı
Amasya'da 2026 yılı Eylül ayında iş yeri satış istatistikleri de belli oldu. Kentte toplam 52 iş yeri satışı gerçekleştirilirken, bu satışların 23'ü ilk el, 29'u ise ikinci el iş yeri olarak kayıtlara geçti.