Trafikte bunu yapana 5 yıl hapis cezası!

Trafikte yaşanan tartışma ve kavgalara yönelik yeni düzenleme yürürlüğe girdi. 11. Yargı Paketi'nin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla, kara ulaşımında güvenliği tehlikeye atan eylemlere yönelik cezalar ağırlaştırıldı.

Kamuoyunda 11. Yargı Paketi olarak bilinen ve Türk Ceza Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören düzenleme kapsamında, trafikte yaşanan bir tartışma sırasında aracından inerek başka bir aracı hukuka aykırı şekilde durduran veya hareket etmesini engelleyen kişiler hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

5 yıla kadar hapis cezası

Yasaya göre, kara ulaşım aracının hareketini engelleyen ya da aracı seyir halindeyken durduranlara bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilecek. Aracı gitmekte olduğu yerden başka bir yere götürenler ise iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber

Bakmadan Geçme