THK Samsun yeni yönetimiyle bölgesel havacılık merkezi ve festival hedefliyor
Türk Hava Kurumu Samsun Şubesinde İsmail Hut başkanlığında yeni yönetim göreve başlarken, yeni dönemin yol haritasında kente kalıcı bir 'Havacılık Eğitim Merkezi' ile Karadeniz çapında bir 'Havacılık Festivali' kazandırmak yer aldı.
Türk Hava Kurumu (THK) Samsun Şube Başkanlığı, genel kurul sonrası yeni yönetim kadrosuyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Şubenin yeni dönem vizyonu ve orta vadeli stratejik projeleri kamuoyuna duyuruldu.
Yönetimde görev dağılımı yapıldı
Şube Başkanı İsmail Hut başkanlığında toplanan yönetim kurulu, oy birliğiyle görev dağılımını kesinleştirdi. Yapılan oylamada Özlem Maraş Başkan Yardımcılığına, Osman Kandıra ise Sekreterlik görevine getirildi. Şube yönetim kurulunda ayrıca Osman Kulaberoğlu, Seyithan Erkin, Atakan Ergeni, Fatih Feyiz ve İlker Semiz yer aldı. Toplantıda; gençlere yönelik sosyal sorumluluk projeleri, eğitim takvimi ve kurumun kurumsal kapasitesinin artırılmasına yönelik başlıklar değerlendirildi.
Gençler havacılık branşlarıyla buluşacak
THK'nın asırlık eğitim mirasına dikkat çeken Şube Başkanı İsmail Hut, yeni dönemde çocukları ve gençleri merkeze alan dinamik bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini ifade etti. Model uçak, planör, yamaç paraşütü, paramotor, serbest paraşüt ve dron alanlarındaki kurs ve atölyeleri Samsun'da çok daha yaygın hale getireceklerini aktaran Hut, üniversiteler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla güçlü iş birlikleri kuracaklarını vurguladı.
"Karadeniz'e hizmet edecek merkez ve festival hedefliyoruz"
Şubenin en büyük hedefinin kente kalıcı bir tesis kazandırmak olduğunu belirten Hut, "Orta vadede Türk Hava Kurumu bünyesinde Samsun’a kalıcı bir havacılık eğitim merkezi kurmak istiyoruz. Bu merkezin sadece Samsun'a değil, tüm Karadeniz Bölgesi’ne hizmet sunan bölgesel bir akademiye dönüşmesini arzuluyoruz. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından havacılık tutkunlarını çekecek, akrobasi gösterileri ve sportif uçuşların yer alacağı büyük bir Havacılık Festivali düzenleyerek Samsun'u gökyüzü sporlarının buluşma noktası yapmayı amaçlıyoruz" dedi.